Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos’un Yeni Sezon İçin İlk Transferi Lee Oluyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague’de bu sezon hayal kırıklığı yaratan ekiplerden biri olan Panathinaikos, gelecek sezonun planlamasına şimdiden başladı.

SDNA ve Eurohoops’da yer alan habere göre bu sezon AS Monaco forması ile izlediğimiz Paris Lee ile 1+1 yıllık kontrat konusunda anlaştılar. Sezonun sona ermesiyle beraber kontratın resmen imzalanması bekleniyor.

1.83 metre boyunda olan 27 yaşındaki solak guard, bu sezon Euroleague sahnesinde 36 maçta ortalama 20.0 dakika süre alırken, 7.2 sayı, %35.5 3sayı, 1.4 ribaund, 2.4 asist, 1.2 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Solak guard saha görüşü, zekası, pas yetenekleri ve ikili oyunları çok iyi organize etmesiyle öne çıkan iyi bir oyun kurucu. Kariyerinin ilk bölümünde önce pası düşünen bir guard olsa da yüksek yüzdeli üçlükleri ve atletizmini kullanarak potaya giderek bulduğu sayılarla da takımına hücumda katkı verebilen bir isimdi, işte bu sezon özellikle dış şutları ile bir bitirici olarak ona verilen rolün hakkını verdi Monaco’da. Oyunun savunma tarafında da oldukça önemli bir silah Lee. Geçilmesi zor bir guard. Atletizmi ve yanal çabukluğunun yanı sıra topa baskı artı top çalma konusunda da öne çıkan bir isim.

Gelelim eksilerine; öncelikle hücumda zaman zaman çok pasif kalabiliyor, skor üretimi konusunda halen istikrarlı ve güvenilir bir isim değil. Özellikle penetrelerde kalabalık savunmaların arasından çıkmakta zorlanıyor. Ayrıca şutuna fazla güvenip tercih hataları da yapabiliyor. Savunma tarafında en önemli eksisi tabiki fiziği. Atletik özellikleri ve çabukluğu ile kapatmaya çalışsa da kalıplı ve uzun guardlar onu alçak postta kolaylıkla yenebiliyor.

Kaliteli bir kumaşı olduğu gerçek ama Euroleague sahnesi için ancak alternatif guard olabilecek seviyede. Monaco ona ortalamada 20 dakika gibi önemli süreler vermesine rağmen çift haneli skor katkısı gelmedi ve asistlerinin de sınırlı olduğunu gördük. Panathinaikos’da da bu katkıdan fazlasını beklemek hayalcilik olur ki Monaco’nun elinde James gibi bir skorer olduğu için onun bu sınırlı skor katkısı tölere edilebiliyordu ama Pana’nın elinde en azından şuanda böyle bir silah yok görünen…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …