Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes, Yerli Rotasyonunu Egehan ile Güçlendirmek İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de şampiyon olan Anadolu Efes, gelecek sezonun kadro yapılanması için şimdiden düğmeye basmış durumda.

Basketfaul’ün haberine göre Anadolu Efes, bu sezon Beşiktaş Icrypex ile kariyerinin en olgun ve verimli performansına imza atan milli kanat oyuncusu Egehan Arna ile anlaşmaya yakın. Genç oyuncunun siyah beyazlı ekip ile imzaladığı 2 yıllık sözleşme bu yaz sona eriyor.

25 yaşında olan 2.02 metre boyundaki Egehan, bu sezon BSL’de 30 maçta ortalama 27.5 dakika süre alırken 13.2 sayı, %39.5 3sayı, 4.4 ribaund, 3.3 asist, 1.0 t.çalma, 13.3 verimlilik puanu ve BCL’de ise 6 maçta ortalama 26.5 dakika sahada kalırken 10.3 sayı, %42.9 3sayı, 2.7 ribaund, 1.8 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Ataman yerli rotasyonunda her pozisyon için bir alternatif bulundurmak istiyor takımda. Kaptan Doğuş, Buğrahan ve Erten ile 1-2 numarayı, Yiğitcan ile 4 numarayı ve Egemen ile 5 numarayı en azından BSL sahnesinde yedeklemiş durumda. Ama Tolga’nın ayrılmasının ardından 3 numara yerli bir isim yoktu kadroda. Yeni sezonda burayı da Egehan ile doldurmak istiyorlar.

Fenerbahçe alt yapısından yetişen Egehan, Obradovic döneminde A takıma yükselmiş ama istediği süreleri bulamadığı için 2020 yazında takımdan ayrılarak Beşiktaş ile anlaştı. Burada koç Kandemir yönetiminde kurulan yeni gençlik projesine liderlik etmesi bekleniyordu ve bunu özellikle bu sezon, yani 2. sezonunda gayet verimli bir şekilde başardı. Kenan ile beraber takımın hücumlarına yön veren, tecrübesi ile genç oyunculara değer katan bir lider görevindeydi. Ayrıca geliştirdiği dış şutları, henüz yolun başında da olsa sırtı dönük skor üretebilme potansiyeline sahip olduğunu göstermesi, ribaundlara katkısı, saha görüşü artı pas becerileri özetle çok yönlü oyunuyla BSL seviyesinde önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Elbette Bryant ve Anderson’ın yanında Clyburn ismi geçerken Euroleague maçlarında fazla şans bulmayacağını düşünebiliriz ama BSL sahnesi için koç Ataman rahatlıkla güvenerek süre verip, sahaya attığında yüksek verim alacağı, önemli bir parça olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe’deki hayal kırıklığının ardından bir kez daha büyük takıma gelip, bu kez daha olgun, daha ne yaptığını bilen bir halde ikinci sınavını başarıyla tamamlayabileceğini öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …