Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes’de Micic Giderse Hedef Satoransky (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes gelecek sezon için transfer hamlelerine de şimdiden başladı.

Eurohoops’un haberine göre Anadolu Efes‘in hedefindeki isim NBA patentli Çek guard Tomas Satoransky. Tecrübeli yıldızın Washington Wizards ile kontratı bu yaz sona eriyor ve adı bir kaç hafta önce eski takımlarından Barça ile de anılmaya başlamıştı.

Tabiki Efes’in bu hamleyi düşünmesindeki sebep geçen yazdan sonra Micic’in bu yaz NBA takımlarının çok daha ciddi şekilde çekiyor olması. Kontratında NBA çıkış maddesi olan Sırp yıldızın kendisine süre ve rol garantisi veren bir takıma gitmesi yüksek ihtimal ve Efes de B planını hazırlamış durumda.

30 yaşında olan Satoransky, bu sezona Pelicans’da başlamış sonrasında ise sadece 1 maçta Spurs forması giymiş ardından da 1 Mart’tan sonra sezon sonuna kadar Washington Wizards formasını terletmişti. Pelicans’da 32 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 2.8 sayı, 2.0 ribaund, 2.4 asist ve Wizards’da ise 22 maçta ortalama 18.9 dakika sahada kalırken 4.9 sayı, %27.3 3sayı, 2.8 ribaund, 4.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Satoransky, NBA sahnesinde kendisini kanıtlamış çok yönlü Avrupalı guardlardan biri. Güçlü fiziği, üstün saha görüşü ve kaliteli pas yeteneği ile her takımda back-uo oyun kurucu olarak faydalı olabileceğini gösterdi. Ama artık ilerleyen yaşıyla beraber kariyerinin son dönemini Avrupa’da bir yıldız gibi geçirmek istiyor gelen haberlere göre ki bu konuda da oldukça haklı bana göre.

Bu yaz Wizards ile kontratı sona erecek ve serbest kalacak. Micic’in ayrılması durumunda NBA patentli yıldızı kadrosuna katabilecek bütçeye sahip sayılı Euroleague takımlarından biri Efes. Micic’den boşalacak rolü doldurmak yani takımın as oyun kurucusu olarak çok doğru bir hamle olur. Şunu da belirtmek lazım Satoransky güçlü fiziği, saha görüşü, deliciliği gibi konularda Micic’den kesinlikle aşağı kalmayacaktır ve ondan çok daha iyi bir savunmacı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama diğer taraftan dış şut tehditi sınırlı olan, önceliği pas sonrasında da potaya atak etmek olan bir guard. Dolayısıyla Micic gibi birebirleri ile hücumu domine edebilecek, Larkin’e bu alanda destek olabilecek, Larkin ile maç içerisinde rolleri değişebilecek bir skorer değil.

Özetle Satoransky herşeyden önce çok kaliteli bir oyun kurucu ve özel bir lider. Euroleague seviyesinde de gittiği her takıma hem hücumda hem de savunmada seviye atlatabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz ki daha önce Barça kariyerinde de bunu görmüştük zaten. Açıkçası skorer özellikleri ve özellikle dış şut tehditi Micic’den sonra soru işaretleri barındırsa da sağlıklı bir Larkin’in skorer kimliğini tamamlamak, takımı derleyip toplamak, organize etmek adına nokta atışı bir hamle olacağını, tecrübesiyle takıma çok iyi liderlik edeceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …