Güncel Haberler

Efes’in Finale Kalmasıyla Türk Basketbolu Euroleague Tarihinde Bir İlke İmza Attı!

Belgrad’da düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunda temsilcimiz Anadolu Efes, yarı finalde Olympiakos’u Micic’in son saniye üçlüğüyle 74-77 yenerek final biletini kaptı ve bu aynı zamanda Türk basketbolu adına müthiş bir başarıyı da beraberinde getirmiş oldu.

Anadolu Efes‘in final bileti kapmasıyla beraber üst üste 6. kez bir Türk takımı finalde boy gösterecek. Bu da Euroleague tarihine geçecek bir başarı olacak çünkü Euroleague tarihinde ilk kez üst üste 6 yıl aynı ülkenin takımı finalde yer almış olacak.

Ülke basketbolu Euroleague sahnesindeki ilk final heyecanını 2016’da Fenerbahçe Beko ile yaşamıştık. 2017’de ise İstanbul’da düzenlenen Final Four’da yine Fenerbahçe finalde Ollympiakos’u devirerek ülkemize ilk Euroleague kupasını da getirmişti. Sarı lacivertliler 2018’de Belgrad’da düzenlenen Final Four’da ise finalde Real Madrid’e 85-80 ile yenilerek üst üste ikinci kez kupayı kaldırma şansını kaybetmişti.

Olympiakos’u yenerek üst üste 3. kez finale çıkan Anadolu Efes ise, ilk finalini 2019’da oynamıştı. Vitoria’nın ev sahipliğinde düzenlenen o Final Four’da yarı finalde bir Türk derbisi izlemiştik ve Efes, Fenerbahçe’yi geçerek finale yükselmiş ama CSKA’ya 83-91 ile kaybederek kupayı ülkemize getirememişti. COVID nedeniyle tamamlanamayan 2019-20 sezonunun ardından Efes kaldığı yerden devam etti ve 2021 Final Four’da CSKA’yı yarı finalde geçerek finale yükseldi. Finalde de Barça’yı deviren Efes kulüp tarihinin ilk ve Türkiye’nin ikinci Euroleague kupasını kazanmış oldu.

Şampiyon ünvanını korumak için çıktığı bu sezon ise Milano’yu geçerek Final Four biletini kapan Efes, Belgrad’da düzenlenen Final Four’da Olympiakos’u geçerek üst üste 3. kez finale kalma başarısı gösterdi. Böylece Türk basketbolu da üst üste 6. kez Euroleague finalinde temsil edilmeyi haketmiş oldu. Elbette dualarımız ve desteğimiz Anadolu Efes ile olacak, lacivert beyazlıların kupayı tekrar ülkemize getireceklerine inancımız tam.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …