Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Brown ile İlgileniyor (Analiz)

AS Monaco, yeni sezon planlarına şimdiden başlayan takımlardan biri.

EuroCup şampiyonu olarak geldiği Turkish Airlines Euroleague‘de, tarihindeki ilk macerasında play-off biletini kaparak 2022-23 sezonu için de ligde kalmayı başaran Fransız ekibi, BasketNews’un haberine göre Unics Kazan’da parlayan John Brown ile ilgileniyor.

2.03 metre boyunda olan 30 yaşındaki Amerikalı oyuncu sezona Kazan’da başlamış ve Euroleague’de 25 maçta ortalama 31 dakika süre alırken 10.3 sayı, 4.8 ribaund, 1.2 asist, 2.8 top çalma, 12.5 verimlilk puanı istatistikleriyle oynamıştı. Sonrasında ise Brescia‘ya transfer olmuştu ve burada Serie A play-off’larında boy göstermeye devam edecek. Burada ise sadece 3 maç oynadı, ortalama 25 dakika sahada kalırken 7.3 sayı, 4.3 ribaund, 2.0 asist, 2.3 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Solak uzun, Avrupa’daki undersized pota altı oyuncularından biri. Atletizmi, zamanlaması ve pozisyon bilgisi ile 2.03 metre boyunda olmasına rağmen hem ribaundlarda önemli bir silah iki pota altında da hem de çabuk ve uzun kolları ile top çalma artı bloklar konusunda da önemli bir tehdite sahip. Potadan uzaklaştıkça hücumda etkisi azalan Brown, pota altında ise tam bir savaşçı. Agresif oyunuyla ikili oyun savunmasında da oldukça etkili olan, yanal hareketliliği de iyi durumda olan tecrübeli oyuncu Euroleague sahnesindeki ilk sezonunda beklentileri tam olarak karşıladı ve eğer Rusya’nın Ukrayna’yı işgali olmasa, sezon devam etse en iyi savunmacı ödülünün de en büyük adayıydı.

Elbette dış şut tehditinin bulunmaması ve serbest atış çizgisinde yaşadığı problemler artı sırtı dönük silahlarının bulunmaması onu hücumda sınırlı bir isim yapıyor. Ama savunmada olduğu gibi hücumda da yüksek enerjisi, agresifliği ve özellikle takımına kazandırdığı ikinci şans sayılarıyla bu zaaflarını örtüyor.

Monaco eğer bu sezon olduğu gibi yine James liderliğinde yüksek tempoda oynayacaksa Brown’un katkısı elbette yüksek olacaktır. Çabuk ayakları ile hem savunma hem de hücumda ikili oyunların aranan ismi olan Brown, ribaundlardaki savaşçı kimliği ile de Monaco pota altına önemli katkı verecektir kuşkusuz. Açıkçası Brown’un Euroleague sahnesinde her takıma değer katacağı bir gerçek. Önemli olan rolü ve takımdaki diğer uzunlar olacak. Eğer Monaco, Hall, Motiejunas, Diallo ve Thomas gibi isimlerle yola devam edip yanlarına Brown’u ekleyecekse kesinlikle doğru bir hamle olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …