Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Sezonunun En İyi Beşi Açıklandı

Turkish Airlines Euroleague‘de 2021-22 sezonunun en iyi beşi açıklandı.

Final Four heyecanına sayılı günler kala merakla beklenen ödüllerden biri olan Yılın En İyi Beşi de açıklandı.

Basın mensupları, taraftarlar, takım kaptanları ve koçların yer aldığı oylama sonucunda temsilcimiz Anadolu Efes‘in yıldız oyuncusu Shane Larkin de beklendiği gibi en iyi beşte kendine yer buldu. Bu sezon 14.6 sayı, 5.3 asist, 1.3 top çalma ile mücadele eden Larkin, Anadolu Efes‘in tekrardan Final Four’a yükselmesinin mimarlarından birisiydi.

NBA macerasının ardından tekrar Avrupa’ya dönen Mike James, Fransız ekibi AS Monaco‘nun play-off bileti kapmasında önemli bir rol oynadı. 16.4 sayı, 5.8 asist ortalamaları ile mücadele eden Amerikalı oyuncu da en iyi beşteki yerini aldı.

Olympiakos‘un Bulgar foveti Sasha Vezenkov da takımını Final Four’a taşıyan isimlerden biri olarak yakaladığı 13.7 sayı ve 5.8 ribaundluk istatistiklerle kendisine en iyi beşte yer buldu.

FC Barcelona‘nın süper yıldızı Nikola Mirotic takımını bir kez daha Final Four’a taşırken 16.6 sayı ve 5.8 ribaund ortalamaları ile geçen sezon olduğu gibi yine en iyi beşte yer almayı başardı.

Final Four’da yer alan bir diğer ekip olan Real Madrid‘in Yeşilburun Adalı kulesi Walter Tavares de yakaladığı 10.9 sayı, 7.6 ribaund, 1.7 blok istatistikleriyle sezonun en iyi beşinde yer almaya hak kazandı.

EuroLeague’de sezonun en iyi beşine giren isimler şu şekilde:

  • Shane Larkin (Anadolu Efes)
  • Mike James (Monaco Basket)
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos)
  • Nikola Mirotic (Barcelona)
  • Walter Tavares (Real Madrid)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …