Güncel Haberler

2022 Yılının En Çok Kazanan Sporcusu: Lebron James

Lebron James her ne kadar Los Angeles Lakers‘ın kötü bir sezon geçirmesine engel olamasa da saha dışındaki performansıyla büyük bir gelir elde etti.

King James sportif anlamında kariyerinin iyi sezonlarından birini geçirmedi kuşkusuz ki sezonun son bölümünde sakatlığı nedeniyle forma da giyememişti ve Lakers play-in turnuvasına bile katılamamamıştı. Bu kadar sıkıntılı bir sezonda bile ligde 19. sezonunu geçiren süper yıldız sayı krallığının en önemli adaylarından biriydi.

Saha dışında ise kariyerinin en kazançlı sezonlarından birini geçirdiğini söyleyebiliriz. Sportico’nun haberine göre James; Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi uluslararası futbol süper yıldızlarını geride bırakarak bu sezonun en çok para kazanan sporcusu olacak.

18 kez All-Star seçilen oyuncu, Lakers‘tan ve genişleyen saha dışı imparatorluğundan son 12 ayda toplamda 127 milyon dolar gelir elde etti. 19 yıllık kariyerinin en fazla para kazandığı sezonunu geçiren James, dünya üzerinde de en çok para kazanan atlet oldu.

İlk 100’deki sporcular toplamda 10 farklı spor yapıyor ve hepsinin gelirlerinin toplamı yaklaşık 4.5 milyar dolar yapıyor. James de 122 milyon dolar kazanan Messi, 115 milyon dolar gelir elde eden Cristiano Ronaldo ve 103 milyon dolar kazanan Neymar gibi önemli isimleri bu konuda geride bıraktı.

Birkaç sponsorluk anlaşması bulunan James, İngiltere Ligi futbol takımlarından Liverpool’daki payı gibi farklı alanlarda da yatırımlara sahip. Nike, Walmart, PepsiCo ve diğer birçok majör marka ile olan anlaşmaları bu geliri sağlıyor.

LeBron ayrıca en çok para kazanan basketbolcu konumunda. Genel sıralamada 6. sırada bulunan Stephen Curry toplamda 86.2 milyon dolar gelir elde etmişken 7. sıradaki Kevin Durant, 85.9 milyon dolar kazandı. Tarihin en iyisi tartışması sebebiyle saha içi başarı James için her şeyden önce gelse de saha dışında kurduğu iş imparatorluğu genç yıldızlara örnek teşkil etmeli.

Kaynak: Eurohoops & Sportico

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …