Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Karşıyaka’nın Yıldızı ile İlgileniyor (Analiz)

Tarihinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague‘de boy gösteren ve play-off biletini kaptığı için gelecek sezon biletini de kapan AS Monaco, transfer çalışmalarına şimdiden başladı.

Fransa Betclic ELITE Pro A‘nın da güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan, koç Obradovic ile de gelecek sezon için kontrat yenileyen Monte Carlo temsilcisi, BeBasket’in iddiasına göre gelecek sezon kadroda Pınar Karşıyaka‘nın yıldızı Amath M’Baye‘yi görmek istiyor. Fransız yıldızın İzmir ekibi ile kontratı bu yaz sona eriyor.

2.06 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon BSL’de ortalama 30 dakika süre alırken 15.4 sayı, 4.3 ribaund, 1.9 asist istatistikleriyle mücadele etmişti. Daha önce 2017 yılında Olimpia Milano formasıyla Euroleague deneyimi yaşamış, 30 maçta 6.1 sayı, 2.0 ribaund istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Fransa milli takımının da önemli parçalarından biri olan M’Baye, daha önce Virtus Bologna ile Şampiyonlar Ligi’nde zirveye ulaşmış ve Karşıyaka ile de aynı organizasyonda Final Four oynamış, oldukça tecrübeli bir oyuncu. Bu sezon da Karşıyaka’da koç Sarıca’nın tempoya dayalı sisteminde çok değerli bir yere sahipti yine. Dış şut tehditi, atletizmi ve topu yere vurabilmesi sayesinde 4 numarada ters eşleşmeler yaratan bir uzun. Potadan uzak oynaması sebebiyle zaman zaman ribaundlara istenen katkıyı veremiyor olsa da aslında enerjisi ve atletizmi ile bu konuda da güvenilir bir isim. İşin savunma kısmında da hem yüzü dönük hem de sırtı dönük rakiplerini yavaşlatabilen, savaşçı bir forvet. İlerleyen yaşıyla beraber artık Euroleague sahnesinde ilk beş seviyesinde yer alabileceğini düşünmüyorum ama takımının alternatif forvetleri arasında konumlanıp, benchten enerji ve ters eşleşme katkısı getirebilecek bir isim olur.

Her ne kadar onu Euroleague seviyesinde ilk 5 olacak noktada görmesem de Monaco’nun halihazırda kullandığı Thomas kadar hatta ondan daha verimli bir isim olabileceğini de belirtmek lazım. Dolayısıyla takımdaki rolünü anlamak için Monaco’nun yeni kadrosunu görmek gerekir. Ama ilk beş başlasa da benchten gelse de Euroleague sahnesinde bir yıldız olabilecek kumaşta değil. Dış şut tehditi ve çabuk ayakları sayesinde, görev adamı yani tamamlayıcı rollerde doğru kullanılırsa yüksek verimle katkı verebilir. Özetle onun gitmesiyle Karşıyaka çok şey kaybeder ama Monaco’nun Euroleague seviyesinde bir yıldız transfer etmemiş olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …