Güncel Haberler

Analiz: Bursaspor, EuroCup Finaline Çıktı ve Euroleague Kapısını Araladı!

7DAYS EuroCup yarı final eleme maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, konuk olduğu Andorra‘yı 68-85 gibi farklı skorla geçerek adını finale yazdıran ilk ekip oldu.

Temsilcimizin rakibi Valencia-Virtus Bologna maçının galibi olacak. Final yine tek maç üzerinden oynananacak ve temsilcimiz format gereği yine deplasmanda olacak. Rus takımlarının durumu nedeniyle Euroleague yönetimi gelecek sezon için büyük olasılıkla 2 EuroCup finalistine de wild card verecek, dolayısıyla Bursaspor tarihinde çok ama çok önemli bir galibiyet oldu bu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Andrew Andrews 20 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Onuralp Bitim 18 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Derek Needham 13 sayı, 7 asist, David Dudzinski 12 sayı, 4 ribaund ve Kevarrius Hayes 11 sayı, 5-5 2sayı, 16 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Andorra cephesinde Oriol Pauli 16 sayı, 9 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Drew Crawford 11 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve David Jelinek 11 sayı, 2 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça biraz tedirgin başladı, hücumda eller titrese de Andrews ve Onuralp’in sayılarıyla öne geçtik ilk anlarda. Ama ev sahibi Pauli’yi devreye sokup savunmada da vidaları sıkarak bizim düşük enerjimizden faydalanıp 10-0’lık önemli bir seri yakaladı. Üretimde kısır kaldığımız dönemi iyi değerlendiren Andorra farkı çift hanelere de çıkarmayı başardı. Çeyreğin son bölümünde ise Andrews ve Needham’ın hem organize ettiği hem de skor ürettiği hücumlarda Metin’in de katkısıyla farkı kapatıp öne geçtik, ilk 10 dakikayı 20-22 önde tamamladık. İkinci çeyreğin başında iki takım da skor üretiminde çok zorlandı, savunmaları kolay sayılara izin vermedi. Ev sahibi ekip Llovet ve Pauli’yi devreye sokarak hücumda kendisine gelen taraf olunca yeniden öne geçmeyi başardı. Biz de tekrar Needham ile Andrews’un liderliğinde üretmeye başladık ve 7-0’lık seriyle karşılık vererek yeniden öne fırladık, soyunma odasına da 34-38 ile önde girdik.

İkinci yarıya daha agresif ve daha yüksek enerjiyle başlayan biz oldu. Dudzinski’den üst üste gelen sayılar ardından Onuralp ve Andrews’un üçlükleriyle bombardımana devam ettik ve ilk kez biz çift haneli farklarla öne geçtik. 3. çeyrekte fırtına gibi esmeyen Bursaspor ikinci bölümde de bu kez uzunları Dudzinski ile Hayes’den gelen sayılarla üretime devam etti ve farkı tam 16 sayıya çıkardı. Andorra’nın oyun kurucusu Miller-McIntyre takımını ateşledi ve onun liderliğinde yakaladıkları 7-0’lık seri ile maça tutundular, farkı tek hanelere indirdiler. Son çeyreğe temsilcimizin 56-63’lük üstünlüğü ile girildi. Son 10 dakikanın başında Needham ile Hayes’den üst üste gelen üçlüklerle hızlıca farkı yeniden çift hanelere çıkardık. Enerjimize Andorra yine cevap veremedi ve Needham ile Onuralp’in tekrar skor yükünü taşımalarıyla beraber fark iyice açıldı, Andorra’nın direnci tamamen kırıldı ve son 5 dakikayı çok rahat oynadığımız maçı 17 sayı farkla kazanarak final biletini kaptık.

Açıkçası maç öncesi dostlarla konuşurken Partizan ve Cedevita’yı yenmiş olan Bursaspor’un, Endeasa’nın sonuncusu olan Andorra’yı de deplasmanda rahatlıkla yenmesi gerektiğinin aksinin sürpriz olacağını söylemiştim. Çünkü koç Alimpijevic ve öğrencileri bizi kazanma duygusuna öyle bir alıştırdılar ki inşallah kupayı alıp geldiklerinde de biz biliyorduk ya da emindik zaten diyeceğiz. Sponsorlardan, yöneticilere, koçtan oyunculara, teknik ekipten malzemecisine kadar ve tabiki ateşli taraftarı ile çok özel bir organizasyon oldu Frutti Extra Bursapor. Açıkçası Euroleague biletini de sonuna kadar hakediyorlar. Umarız şampiyon olarak bunu tartışmaya bırakmadan bileklerinin hakkıyla elde edecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …