Güncel Haberler

Analiz: Cedevita Olimpija – Frutti Extra Bursaspor

7DAYS EuroCup çeyrek final eleme maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, Slovenya’da Cedevita Olimpija‘ya konuk olacak.

Kasım 2020’den bu yana birbirleriyle tam 4 maç yapmış iki takım bu kez Stozice Arena’da yarı final bileti için kapışacaklar. Gelin birlikte bu zorlu maçın analizini yapalım. Keyifli okumalar.

KİM DAHA İYİ SAVUNMA YAPACAK

Bu çeyrek final karşılaşmasında bizleri yüksek skorlu bir mücadelenin beklediğini söyleyebiliriz. Bu öngörüye varmamızın birkaç nedeni var ve ilki tabiki takımların bu sezon hücumda ve savunmada nasıl performans gösterdikleri. Cedevita (87.3) ligin en skorer 3. takımı ve Bursaspor (82.8) da ligin bu alanda 8. takımı.Cedevita %57.6 ile 2 sayılık isabette ligin 2. takımı iken, aynı zamanda %38.0 ile en iyi üçlük yüzdesine sahip 4. takımı ve Bursaspor da %39.2 ile bu alanda 3. sırada yer alıyor. Cedevita maç başına bulduğu 10.8 üçlük isabetiyle de bu alanda ligin ikinci en iyi takımı.

Hücumda ne kadar etkili takımlar olsalar da savunmada da o kadar yumuşak olduklarını da biliyoruz. Cedevita rakiplerini sadece 11.2 top kaybın zorlayabiliyor bu alanda en kötü takım konumudalar. Diğer taraftan her iki takım da rakiplerine en fazla skor şansı veren 6 takım arasındalar; Cedevita ortalama 83.6 sayı yerken temsilcimiz ise ortalama 84.7 sayı görüyor potasında. Bunun yanında Bursaspor hem ikilik atışlarda (%57.4) hem de üçlük atışlarda (%39.7) rakiplerine en yüksek isabet oranı tanıyan 2. takım konumunda.

ARKA ALANLARIN ATEŞ GÜCÜ

Çeyrek final biletini kapan oyuncular arasında Cedevita kaptanı Jaka Blazic‘den (15.7) daha yüksek sayı ortalamasına sahip sadece 3 isim var. Bunun yanında Cedevita guardı Yogi Ferrell (14.9) 5. sırada, Bursaspor’un skoreri Andrew Andrews (14.3) 6. sırada ve Cedevita’nın tecrübeli guardı Jacob Pullen (13.9) ise 8. sırada yer alıyır.

Normal sezonun ikinci yarısından bu yana baktığımızda ligin en skorer 9 oyuncusundan 5 tanesini bu maçta izleme şansı bulacağız. Sezonun 10. haftasından bu yana kimse Andrews’dan daha falza skor üretemedi, toplam 210 sayı ve 23.3 ortalamaya sahip. Aynı listede takım arkadaşları Onuralp 5. ve Needham da 6. soada yer aldı ki onları da Cedevita guardları Ferrell ile Blazic’in takip ettiklerini belirtelim.

Ayrıca Needham ve Ferrell sezon ortalamalarına baktığımızda maç başına 2.6 üçlük isabetiyle bu alanda 4. sırayı paylaşıyorlar. Aynı alanda Pullen 2.5 ve Blazic ise 2.3 isabetle geçirdiler sezonu.

BİRBİRLERİNİ İYİ TANIYORLAR

Bu iki takım birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve bunun tek nedeni Kasım 2020’den bu yana tam 4 kez karşılaşmış olmaları değil. Başlangıç olarak, koçlar Alimpijevic ve Golemac Adriyatik Ligi’nde birçok kez karşılaştılar ki koç Alimpijevic ile Omic birlikte Kızıl Yıldız’ın başarısı için ter dökmüşlerdi. Ama kimse birbirlerini iki isimden, Pullen ve Needham’dan daha iyi tanıyamaz, 2 sezon boyunca Mornar Bar’ın arka alanını oluşturmuşlardı birlikte.

Ayrıca Zoran Dragic de Anadolu Efes günlerinde o zaman A takımda forma giymeye yavaş yavaş başlayan Onuralp’in takım arkadaşıydı. Cedevita uzunu Auguste ile Ayberk de 2 sezon boyunca birlikte Galatasaray forması giymişlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …