Güncel Haberler

GM Yücel Anlattı: 1 milyon dolarlık Bursaspor, 8 milyon euroluk Partizan’ı nasıl devirdi?

Frutti Extra Bursaspor, son dönemde özellikle sahasında aldığı sonuçlarla hem BSL’de hem de 7DAYS EuroCup‘da ses getiren bir ekipti.

Evet Fenerbahçe Beko, Galatasaray NEF, Pınar Karşıyaka ve Valencia gibi önemli rakipleri taraftar desteği ile devirmişlerdi ama açık konuşalım kimse şampiyonluk için kurulmuş, başında Obradovic bulunan Partizan’ı hem de Stark Arena’da 20.000 taraftarıun önünde devirebileceklerini kesinlikle düşünmüyorduk, tahmin etmiyorduk.

Bu zaferin ne kadar büyük olduğunu anlamak için bütçelere de bakabiliriz aslında; bir tarafta 1 milyon dolarlık bütçeye sahip Bursaspor, diğer tarafta devlet desteğiyle beraber bütçesine tam 8 milyon euro’ya çıkarmış bir Partizan!

Basketfaul maç sonrasında Bursaspor GM’i Nedim Yücel ile görüştü, işte Yücel’in açıklamalarından satır başları:

  • Partizan’la eşleşmek istiyorduk. Obradovic gibi bir efsane koçun takımıyla oynamak gurur vericiydi, ayrıca kazanmamız halinde Avrupa basketbolunun gündemine geleceğimizi biliyorduk. Tek maçlık serilerde her şeyin olabileceğini düşünüyorduk.
  • Geri adım atmayan bir takımımız var. Normal sürenin sonlarında çoğunluk maçın gittiğini düşünürken, onlar inançlarını korudular. Tabii şans da yanımızdaydı. Sonuçta uzatma sonunda büyük bir zafere ulaştık.
  • Maçın hakemleri inanılmaz yürekliydi. Tribünlerin kurmaya çalıştığı baskıya boyun eğmediler ve müthiş maç yönettiler.
  • Partizan her zaman kalabalıklara oynar ancak bu sezon ilk kez 20 bin kişinin önüne çıktılar. Biz de Bursa’da dolu tribünlere alışkın olduğumuz için, salonu dolduran Partizan taraftarları bir yerde bizim motivasyonumuzu da artırdı.
  • Kutlamayı tribünlerden atılan maddeler yüzünden sahada değil, soyunma odasında yaptık.
  • Şimdi rakibimiz Cedevita ve onlarla da deplasmanda karşılaşacağız. Bu kupada bizim evimizde oynamamız için sadece Ratiopharm’la eşleşmemiz gerekiyor, çünkü normal sezonu sadece onların üzerinde bitirdik. Yani yolumuza devam edecek olursak bundan sonraki maçlarımız da dışarıda olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …