Güncel Haberler

Analiz: Olimpia Milano – Anadolu Efes (Play-Off serisi 2. maç)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 2. maçında temsilcimiz Anadolu Efes, bir kez daha Mediolanum Forum’da Olimpia Milano’ya konuk oluyor.

3 galibiyete ulaşan takımın Final Four biletini kapacağı ve ilk maçı kazanarak saha avantajını Anadolu Efes‘in cebine koyduğu serinin 2. maçı yine Milano’da oynanacak. Gelin birlikte maçın analizini kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları başlıkları altında yapalım. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

İki uzun forvet, Milano’dan Ben Bentil ve Efes’den Chris Singleton, arasındaki kapışma 2. maçta kritik olabilir.

Bentil hatırlayacağınız üzere birinci maçın ilk yarısında gönderdiği 3 tane kritik üçlükle takımının soyunma odasına skorda kalarak, 26-29 ile girmesini sağlamıştı ama sonrasında Efes maçı domine etmişti. 16 dakika sahada kalan Ganalı forvet maçı 9 sayı, 4 ribaund ile tamamlamış, Milano’nun en skorer ikinci ismi olmuştu ilk maçta. Milano adına üzücü bir haber geldi ve ilk maçın en skorer ismi Melli serinin geri kalanında forma giyemeyecek, bu da demek oluyor ki Bentil’in süresi ve rolü artacaktır seri boyunca. Evindeki ilk maçı kaybettikten sonra bu maçta hata yapma şansı bulunmayan Milano’nun oyunun iki alanında da Bentil’in sorumluluk alarak katkı vermesine çok ihtiyacı olacak.

Singleton, kariyeri boyunca play-off maçlarında önemli performanslara imza atmış, tecrübeli bir isim ve Milano ilk maçta onu gözardı etti, unuttu. İlk maçta da hazır olduğunu gösterdi ve takımına kritik yerlerde 7 sayı kazandırdı ki sahada kaldığı 19 dakikada Efes’in Milano’ya 12 farkla üstünlük kurduğunu unutmayalım. Yani onun sahada kaldığı dakikalarda istatistiklere yansımayan bir çok artı getirdiği bir gerçek. Singleton güçlü fiziği, çabukluğu ve tecrübesi ile Bentil ile rahatlıkla eşleşebilecek bir uzun ve işte bu eşleşme kritik olabilir, hem ikinci maçta hem de serinin geri kalanında.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Milano, serinin açılış maçında sahasında aldığı galibiyeti unutup acilen toparanmak zorunda ve bunu yaparken de Melli’nin yokluğuna alışması gerekecek. Datome’nin de sakat olması ve Mitoglou’nun da doping cezası nedeniyle kadroda yer almaması ile birlikte Melli’nin yokluğu forvet rotasyonunu epey daratltmış durumda İtalyan ekibinde. Bentil ve Ricci’nin 4 numaradaki süreleri paylaşması bekleniyor ama tabiki koç Messina kısa beşler kullanmak isterse Shields’u 4 numaraya çekme opsiyonunu da yönelebilir. Milano ilk maçta sadece 48 sayıda kalmıştı ikinci maçta kazanmak istiyorsa ilk maçtaki şut yüzdelerini (%33.3 2sayı, %28.6 3sayı) gözle görülür bir şekilde iyileştirmek zorunda.

Efes, ilk maçta olduğu gibi bu maçta da arka alandaki yıldız ikilisine güveniyor, Shane Larkin ile Vasilije Micic‘in yine tempoyu domine etmeleri gerekecek. İlk maçta bu ikili 16’şar sayı üretirken toplamda 8 asist yapmışlar ve buna ek olarak Milano guardlarını, Delaney ile Rodriguez’i, toplamda sadece 3 sayı ve 3 asistde tutmayı başarmışlardı. Melli’nin olmayacağı bir maçta Moerman ile Singleton’ın yay gerisinden daha fazla şut bulup oyunu açma şansları olacaktır ki bu da Micic ile Larkin’e potaya atak etmeleri adına daha fazla alan çıkacak demek. Efes ilk maçta tam 30 savunma ribaundu alarak kendisi adına sezonun en iyi ikinci performansını sergilemişti ve ikinci maçta da Milano uzunlarını sağlam box ederek ribaundları domine edip bunu geçiş hücumlarına dönüştürmeleri anahtarlardan biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …