Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Walton ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague’de bu sezon istediğini bulamayan Panathinaikos, gelecek sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başladı.

Daha önce Zalgiris Kaunas ve LDLC Asvel Villeurbanne formaları da giymiş olan kısa bir süre de Alba Berlin formasıı ile izlediğimiz Derrick Walton ile ilgilieniyorlar Sport-fm’de yer alan habere göre.

Bu sezon G-League’de Motor City forması ile izlediğimiz 1.85 metre boyunda olan 27 yaşındaki Walton, 39 maçta ortalama 35.3 dakika süre alırken 15.4 sayı, %37.5 3sayı, 5.3 ribaund, 8.7 asist, 1.4 top çalma ile mücadele etti.

45 maçlık bir NBA deneyimi de bulunan Walton, Detroit Pistons, LA Clippers ve Miami Heat formaları giydi.

EDİTÖR YORUMU:

Daha önce Avrupa’da Zalgiris Kaunas ve Alba Berlin formaları ile de izlediğimiz Walton, skorer özellikleri ön planda bir guard değil ama işin savunma ve organizasyon kısmında verimli bir guard olduğu bir gerçek. Sürati ve hem geçiş oyunlarındaki hem de ikili oyunlardaki pasör özellikleri ile ön plana çıkan Walton, Avrupa basketboluna genel anlamda adapte olduğunu da göstermiş bir guard.

Elbette Yoncalar’ın gelecek sezon başka hangi hamleleri yapacağını da görmek lazım. Çünkü Walton Euroleague’de play-off isteyen bir takım için as guard olabilecek bir isim olamayacağını gösterdi daha önceki tecrübelerinde. Benchten gelip takıma enerji getirebilecek, savunma direncini yukarı çekip, delici oyunuyla hücuma hareket getirebilecek bir oyuncu daha çok. Örneğin Nedovic ve Macon’u takımda tutup Walton hamlesi yapılacaksa mantıklı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …