Güncel Haberler

Bahçeşehir, İtalya’dan Avantajlı Bir Skor Çıkarmak İstiyor

FIBA Europe Cup final serisi ilk maçında temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, İtalya’da Reggio Emilia‘ya konuk olacak.

20 Nisan Salı günü saat 21:30’da başlayacak karşılaşma NTV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Kupanın kazananı İstanbul’da oynanacak maç sonunda iki maçın toplamında daha çok skor üreten takım olacak.

İtalyan ekibi yarı finalde Danimarka ekibi Bakken ile eşleşmiş, ilk mçaı deplasmanda 74-72 ile kaybederken, evindeki maçı 92-72 gibi ezici bir skorla kazanarak final biletini kapmıştı. 35 yaşındaki Andrea Cinciarini 10.2 asist ortalamasıyla ve Mikael Hopkins 11.7 sayı, 6.7 ribaund istatistikleriyle takımın öne çıkan isimleri. Son lig maçlarında 16 Nisan’da konuk oldukları Brescia karşısında dağılmışlar, 99-64 ile kaybetmişlerdi.

Temsilcimiz bu sezon Europe Cup sahnesinde oynadığı 16 maçtan 15 tanesini kazanmış, sadece 2. tur gruplarında Rusya deplasmanında Avtodor’a kaybetmişti. Yarı finalde ise Hollanda ekibi Leiden’i deplasmanda 71-77, İstanbul’da ise 90-82 ile geçerek adını finale yazdırmıştı. Jamar Smith (15.3 sayı, 5.1 asist) ve Sam Dekker (7.4 ribaund) ile takımın öne çıkan isimleri konumundalar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Bahçeşehir, Oturu’ya Rağmen Merkezefendi Engeline Takılmadı

Hazırlık Maçları kapsamında Petkim’in ev sahipliği yaptığı Ege Cup turnuvasında Bahçeşehir Koleji, Oturu’nun etkili performansına …