Güncel Haberler

Analiz: Olympiakos, Monaco’ya Çemberi Göstermedi!

Turkish Airlines Euroleague‘de eğer temsilcimiz Anadolu Efes, Final Four biletini kapabilirse rakibinin belirleneceği seride Olympiakos konuk ettiği AS Monaco karşısında etkileyici bir savunma performansı sergileyerek taraftarına 71-54’lük skorla net bir galibiyet hediye etti.

Bu sonuçla Yunan ekibi seride 1-0 öne geçti ve 2. maçta da yine bu salonda Cuma günü oynanacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Olympiakos’da Kostas Sloukas 10 sayı, 2 ribaund, 6 asist ile ne çıkarken, Georgios Printezis 12 sayı, Shaq McKissic 12 sayı, 2 asist, 3 top çalma, Thomas Walkup 11 sayı, 2 asist, 4 top çalma ve Sasha Vezenkov 10 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Monaco cephesinde ise Mike James 10 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve Donta Hall 10 sayı, 4 ribaund ile yegane çift haneli skor üreten isimler olurken, Paris Lee de 9 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile diğer direnmeye çalışan isimdi.

EDİTÖR YORUMU:

Monaco maça baklenmedik şekilde savunmada maça iyi başlayan taraf oldu ve ilk bölümde Olympiakos hücumda organize olmakta problem yaşadı, epey zorladı Fransız ekibi ev sahibini. Hücumda ise kendi standartlarından farklı olarak topun değerini bilerek süreyi sonuna kadar kullanıp oyunun kontrolünü elinde tuttular. Koç Obradovic’in planları tıkır tıkır işlerken Monaco ilk çeyreği 8-15 gibi dikkat çekici bir skorla önde kapattı. İkinci çeyrekle beraber kenardan gelen Walkup’un birebirde James üstünde kurduğu baskı ve yıldız oyuncunun aklına girince maçın gidişatı değişmeye başladı, Monaco’nun hücum verimliliği düştü. Diğer taraftan Sloukas da devreye girip Olympiakos hücumlarını yukarı çekmeye başladı, Monaco savunmasının kilidini açtı ve Yunan ekibi soyunma odasına 33-26 ile önde girdi.

Taraftar desteğini tam olarak arkasına alan ve ilk yarıda yapılan geri dönüşün moraliyle ikinci yarıya başlayan Olympiakos hücumda artan üretkenliği savunmaya da enerji olarak taşıyınca Monaco hücumda adeta kontak kapattı. James’den verim alamayan ve diğer kısaların da topla üretemediği Monaco potayı bile göremedi. Walkup liderliğinde kısalar üstündeki savunmayı iyice sıkılaştırdı Olympiakos. Savunmadaki etkinliğin yanına bir de 8 sayılık hücum katkısı etkleyen Walkup maçın kahramanı olarak öne çıktı. Son çeyrekte de Olympiakos savunması sertliğiden bir şey kaybetmedi. Konsantrasyonunu hiç düşürmeyen Yunan ekibi karşısında Monaco hücumda bir türlü istediğini bulamadı ve farkı kapatamadı ve Yunan ekibi 71-54’lük özel bir skorla kazanmayı bildi.

Olympiakos sezon boyunca Barış ve Dostluk Salonu’nda zaten özel bir peformans sergilemişti, bunu play-off sahnesine de taşımayı başardı. Monaco’nun onları kendi silahları ile vurma çabasını da hemen ikinci çeyrekle beraber boşa çıkardılar ve daha sonra da bu düşen tempoyu kendi lehlerine kullanarak çok iyi bir işe imza attılar. Koç Bartzokas ilk çeyrekte biraz bocalamış olsa da ikinci çeyrekle beraber oyuna gereken müdaheleyi yaptı, özellikle James savunması için mental olarak çok iyi hazırladığı Walkup’dan en üst seviyede katkıyı aldı. Yunan ekibi sezon içerisinde yakaladığı momentumu play-off’a taşıyarak Final Four için en büyük adaylardan biri olduğunu gösterdi.

https://youtu.be/nwuGkgMrXUo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …