Güncel Haberler

FLAŞ: Bursaspor, Partizan’ı Belgrad’da Uzatma Sonunda Devirip Çeyrek Finale Yükseldi (Analiz)

7DAYS EuroCup play-off eleme maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, Belgrad’da konuk olduğu koç Obradovic yönetimindeki güçlü rakibi Partizan‘ı uzatma sonunda 95-103’lük skorla yenerek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Bursaspor’u çeyrek finaldeki rakibi diğer temsilcimiz Türk Telekom’u eleyen Cedevita Olimpija olacak ve temsilcimiz format gireği tek maçlı eleme sisteminde yine deplasmanda oynayacak bu turu da.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bursaspor’da Andrew Andrews 24 sayı, 8 ribaund, 10 asist ile MVP performansı sergilerken, Onuralp Bitim 20 sayı, 10 ribaund, 4 asist, John Holland 17 sayı, 4-5 3sayı, 3 ribaund, David Dudzinski 15 sayı, 2 ribaund ve Derek Needham 14 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Partizan cephesinde ise Aleksa Avramovic 23 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile öne çıkarken, Mathias Lessort 20 sayı, 8 ribaund, Kevin Punter 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Zach LeDay 11 sayı, 9 ribaund ve Yam Madar 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Onuralp maça hücumda çok üretken başladı, hem paslarıyla savunmayı açtı hem de bireysel yetenekleri ile skorer oyununu ön plana çıkardı. Partizan ise en iyi yaptığı şey olan hücum ribaundları ile etkili oldu. Ama Bursaspor ikinci şansları da iyi savundu ve Partizan’ın bu sayede üstünlük kurmasına engel oldu. Needham da üçlükleriyle devreye girince ilk çeyrekte denge bozulmadı, 20-20 eşitlikle tamamlandı ilk çeyrek. İkinci çeyrekle beraber Partizan, Madar liderliğinde tam sahada koşarak üretmeye başlasa da Bursaspor tempoyu düşürüp savunma kaynaklı sayılarla tekrar üstünlüğü eşe geçirmeyi başardı. Devrenin son bölümünde Partizan’da Avramovic’in etkili oyunu, Bursaspor’un tam sahada koşan uzunlarını etkili kullanması sonucu denge bozulmadı ve Partizan soyunma odasına 1 sayı önde girdi.

İkinci yarıya temsilcimiz hem Andrews hem de Onuralp’in hücumdaki etkili oyunlarıyla başladı ve kısa sürede üstünlüğü ele almayı başardı. Koç Alimpijevic’in öğrencileri sanki Bursa’da oynuyormuşçasına hücumda motive ve enerjik oyun sergiledikçe Partizan üstündeki baskı arttı, savunmada hatalar yapmaya devam ettiler ve fark lehime 9 sayıya kadar çıktı. Bursaspor rakibin direncini kırma yolunda önemli bir adım atmışken tecrübeli skorer Punter devreye girdi ve Partizan’ı yeniden maça ortak etti, 3. çeyrek temsilcimizin 60-64’lük üstünlüğü ile tamamlandı. Son çeyreğe reaksiyon göstererek başlayan Partizan, Avramovic’in hücumdaki etkili oyunu ve taraftar desteğini de arkasına almasıyla uzun bir aradan sonra 67-66 ile öne geçmeyi de başardı. Bu bölümden üstünlük takımlar arasında sürekli el değiştirdi. Biz Needham ve Metin’den bulduğumuz üçlüklerle, onlar da Lessort’u pota altında etkili kullanarak skora tutundular. Needham’dan gelen üçlükle son dakikada farkı 2 sayıya kadar düşürdük. Avramovic’in sayıları ile Partizan üstünlüğü elde tutsa da bitime 9 saniye kala Partizan yaptığı hücum faulle temsilcimize 3 sayılık farkı kapatma şansı tanıdı. Koç Alimpijevic’in Holland’a çizdiği üçlükten isabeti bulduk ve 84-84 ile maça dengeyi getirdik. Punter ise son hücumdan faydalanamadı ve uzatmaya gittik. Uzatma bölümünde beş faulle oyun dışında kalan Needham ve Hayes’den faydalanamayan Bursaspor, son 3 dakikaya girilirken skoru 89-89’ya getirdi. Sonrasında Andrews ile Holland’dan gelen üçlüklerle farkı 6 sayıya kadar çıkaran temsilcimiz, maçın son anlarında da Onuralp’in devreye girmesiyle skoru 95-103’e getirdi ve kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Gelin hep beraber başta oyuncuları, sonra koç Alimpijevic’i ve tüm Bursaspor camiasını ayakta alkışlayalım! Avrupa’nın en iyi koçu olarak kabul edilen Obradovic yönetimindeki EuroCup’ın en yüksek bütçelerinden biri olan Partizan’ı, Stark Arena’daki müthiş atmosferde, uzatma sonunda yenip çeyrek final bileti kapmak, MÜTHİŞ!!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …