Güncel Haberler

Analiz: Reggio Emilia – Bahçeşehir Koleji Final Serisi

FIBA Europe Cup‘ın 6. sezonuna 45 takım başlamıştı ve şimdi iki takım kaldı, 2021-22 sezonunun şampiyonunu belirleyecekler.

Temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, İtalyan ekibi Reggio Emilia ile karşılaşacak ve önce İtalya sonra da Türkiye’de oynanacak 2 maçın ardından toplamda daha fazla skor üreten takım şampiyonluk kupasını müzesine götürecek.

Finale nasıl geldiler

Bahçeşehir normal sezona fırtına gibi bir giriş yaptı ve grubu 6 maçı da kazanarak namağlup olarak tamamladılar. İkinci tur grubunu ise sadece Avtodor’a bir kez yenilerek 5-1 ile tamamladı temsilcimiz. Çeyrek finaldeki 2 maçın toplamında Sporting’e 15 sayı ile üstünlük kurarken yarı finalde ise Leiden’e 2 maçın toplamında 167-153’lük skorla üstünlük kurup adlarını finale yazdırdılar.

İtalyan ekibi ise normal sezon gruplarında zorlanmışlar ama 4-2 ile 2. tura çıkmayı başarmışlardı. Orada ise daha net bir performansla, 5 galibiyetle grup lideri olarak tamamlamışlardı. Çeyrek finalde ise Legia karşısında zorlanmışlar ve ikinci maçı uzatma sonunda 80-75 ile kazanarak yarı finale yükselmişlerdi. Yarı finalde ise Bakken’i evlerindeki 20 farklı galibiyet sayesinde eleyip finale yükselmişlerdi.

İç saha performansları

Her iki takım da final serisinde taraftarları karşısında birer maç oynayacaklar, yani iki ekip de ev sahibi avantajına sahipler. Peki sezon boyunca evlerindeki performansları nasıldı?

Bahçeşehir, bu sezon Europe Cup sahnesinde evine oynadığı 8 maçı da kayıpsız geçti. Bu turnuvadaki son iç saha mağlubiyetlerini Ocak 2020’de diğer temsilcimiz Karşıyaka karşısında almışlardı.

Diğer taraftan Reggio Emilia da temsilcimiz gibi bu sezon evindeki maçların tamamını kazandı, tüm mağlubiyetlerini deplasmanda aldılar.

Öne çıkması beklenen isimler

Konu Avrupa kupalarına gelince Jamar Smith tecrübesi ve kazanan kimliği ile öne çıkması beklenen isimlerden; 2017 yılında da Malaga ile bir kupa kaldırmıştı bildiğiniz üzere. Amerikalı guard bu sezon 15.3 sayı ortalaması ile Bahçeşehir’i taşırken aynı zamanda da 5.1 asist ortalamasına sahip. Sezon ortasında takıma gelen Sam Dekker 7.4 ribaund ve Langston Hall ise 5.4 asist ile takımın diğer istatistikler liderleri konumundalar.

İtalyan guard Andrea Cinciarini ise 10.2 asist ortalaması ile turnuvanın lideri bu sezon. 35 yaşındaki tecrübeli guard yarı final serisi 2. maçında 18 asist üreterek rekoru egale ederken bu sezon tam 5 maç üst üste 13+ asist yapmış bir isim. Osvaldas Olisevicius 12.4 sayı ortalaması ile takımın en skorer ismi ama sakatlığı devam ediyor ve seride forma giyemeyecek. Onun yokluğunda Mikael Hopkins‘in (11.7 sayı, 6.7 ribaund) öne çıkması bekleniyor.

2 yıllık bekleyiş

Bahçeşehir 2019-20 sezonunda başladığı macerayı ilerletebilmek adına çok bekledi. Pandemi neeniyle sezon bitirilmeden önce yarı finale yükselmişlerdi. Organizasyona tekrar dönen temsilcimiz başarısını bir kademe daha yukarı çıkararak finale çıkan ilk Türk takımı oldu ve kupadan sadece 80 dakika uzaktalar artık.

İtalyan ekipleri Europe Cup’ı seviyor

İtalyan ekiplerinin FIBA Europe Cup’a aşkı bitmiyor, Reggio Emilia finale çıkmayı başaran beşinci İtalyan ekibi oldu. Varese 2015-16 sezonunda ilk finale çıkan ama kaybeden ekipti. 2 yıl sonra ise 2 İtalyan ekibinin kapışmasında Avellino, Venezia’yı yenip kupayı kazanmıştı. Ve son olarak da Sassari 2018-19 sezonunda kupayı kaldırmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Bahçeşehir, Oturu’ya Rağmen Merkezefendi Engeline Takılmadı

Hazırlık Maçları kapsamında Petkim’in ev sahipliği yaptığı Ege Cup turnuvasında Bahçeşehir Koleji, Oturu’nun etkili performansına …