Güncel Haberler

Analiz: Efes, Larkin ve Micic Liderliğinde Milano’yu Ezdi Geçti!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes, konuk olduğu Olimpia Milano‘yu kendi silahı olan savunmayla vurarak, 48-64’lük skorla yenmeyi başardı ve saha avantajını da eline geçirmiş oldu.

Serinin 2. maçı 21 Nisan tarihinde yine Mediolanum Forum’da oynanacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin 16 sayı, 3-6 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Vasilije Micic 16 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Bryant Dunston 9 sayı, 6 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Milano cephesinde ise Nicolo Melli 10 sayı, 6 ribaund ile yegane çift haneli üretebilen isim olurken, Ben Bentil 9 sayı, 4 ribaund ve Devon Hall, Troy Daniels, Shavon Shields üçlüsü 8’er sayıyla katkı verebildiler.

EDİTÖR YORUMU:

Maçın ilk bölümü karşılıklı top kayıpları ile geçti, takımlar ritmlerini bulmakta zorlandılar. Erken uyanan Moerman’ın devreye girmesiyle Efes oldu ve 6-2 öne fırladı temsilcimiz. Ama sonrasında Dunston’u pota altında iyi kullanamadık ve dış şutlar da girmeyince hücumda tıkandık, Milano da Melli liderliğinde toparlandı ve skora dengeyi getirdi. Sonrasında hücum ribaundlarında üstünlük kuran İtalyan ekibi seriyi 8-0 yaptı ve ilk 10 dakikayı da 16-11 önde tamamladı. İlk çeyrekte Micic-Larkin ikilisi 0-7 ile şut attı… İkinci çeyrekle beraber Micic’in sazı eline alması sayesinde skoru 16-16’dan dengeledi ki Singleton’dan gelen kritik sayılarla uzun bir aradan sonra Efes öne geçti. Larkin’in de festivale eşlik etmesiyle seriyi 11-0 yaptı lacivert beyazlılar ve Milano ikinci çeyrekteki ilk sayılarını tam 7 dakika sonra Bentil’in üçlüğüyle buldu. Bu bölümden sonra Larkin’in çembere bakmayı unutmasının da etkisiyle hücumda duran temsilcimiz karşısında Milano Melli liderliğinde tekrar geri döndü ve skorda üstünlüğü ele aldı. Devrenin sonda Dunston’a yapılan sportmenlik dışı faul sayesinde çizgiden istediği sayıları bulan temsilcimiz soyunma odasına da 26-29 önde girdik.

Efes ikinci devreye savunmaa tarafında çok aktif ve agresif başladı, 9-0’lık seriyle farkı da çift hanelere çıkardık. Milano bu çeyrekte de üretimde çok zorlandı, ilk sayılarını 4 dakika sonra bulabildiler. Hücumda Micic ile Bryant’ın sayılarıyla istediğini alan lacivert beyazlılar savunmada vidaları sıkmaktan vazgeçmediği, sadece 8 sayıya izin verdiği bu çeyreği 34-46’lık skorla önde tamamladılar. Milano son çeyreğin başında Daniels’ın köşe üçlükleri ile farkı eritmek adına yine bir hamle yaptı ama Efes çözümü Larkin’in çembere giderek bulduğu sayılarla üretti, farkı 15 sayıya çıkardı. Son 3 dakikaya da farkı koruyarak giren temsilcimiz karşısında Milano artık pes etti ve üst üste çaldığımız toplarla maçın sonunu beklediğimizden çok daha rahat oynayarak 48-64’lük skorla kazandık.

Milano’nun son dönemde sakatlıklar ve COVID vakaları nedeniyle uzun süre eksik oynadığını,ritmini kaybettiğini çok iyi bilen koç Ataman öğrencileri deplasmandaki bu ilk maçın önemini biliyorlardı. Micic’in sakatlık sonrası iyi dönmesi, Larkin’in gereken yerlerde sazı eline alması ve Moerman ile Dunston’ın hem enerji hem de tecrübeleri ile Milano uzunlarına üstünlük kurmaları bu farklı galibiyeti getirdi. Artık 2. maça çok daha rahat bir şekilde çıkacaz ve İstanbul’daki 2 maçı kazanmamız durumunda Final Four biletini kapmış olacağız, yani Efes Final Four yolunda çok büyük bir adım atmış oldu bu galibiyetle. Üstelik farklı galibiyetin psikolojik üstünlüğünü de seri boyunca kullanacağımızı düşünüyorum.

https://youtu.be/pzNwWobEylE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …