Güncel Haberler

Analiz: Galatasaray, Fenerbahçe’yi Ataşehir’de Devirmeyi Başardı

ING Basketbol Süper Ligi 27. hafta mücadelesinde sahne alan derbide Galatasaray NEF konuk olduğu ezeli rakibi Fenerbahçe Beko‘yu 70-76’lık skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Galatasaray 17. galibiyetini elde etti ve 5. sırada yer aldı. Fenerbahçe Beko ise 21 galibiyette kaldı ve Efes’i 1 adım önünde, 1 maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı kırmızılılarda Dee Bost 17 sayı, 5-8 3sayı, 4 ribaund, 9 asist ile galibiyetin başmimarı olurken, Melo Trimble 15 sayı, 2 ribaund, 7 asist ve Isaiah Canaan 13 sayı ile diğer öne çıkan isimlerdi.

Ev sahibinde ise İsmet Akpınar 17 sayı ile en skorer isim olurken, Jan Vesely 13 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Marko Guduric 10 sayı ve Achille Polonara 10 sayı,i 5 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça iyi başlayan taraf oldular ve Ahmet’in pota altındaki etkili oyunu ile ilk bölümde skorda üstünlüğü ele geçirdiler. Galatasaray ise Melo’nun üçlükleriyle skora ortak oldu ki ardından da Blackshear’ın devreye giresiyle fark açılmaya başladı, sarı kırmızılılar Ataşehir’de ilk 10 dakikayı 18-25 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyreğe ise Fenerbahçe, İsmet’ten üst üste gelen sayılarla iyi bir giriş yaptı. Galatasaray dış şutlardaki etkinliğini sürdürürürken Canaan’ın da devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkardı ilk kez. Fenerahçe sahasında taraftar desteğini arkasına alarak beklenen reaksiyonu gösterdi ve 9-0’lık seriyle maça tekrar ortak oldu. Soyunma odasına ise misafir takım Galatasaray 36-38 önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya Galatasaray tıpkı maçın başında olduğu gibi iyi giriş yapan taraf oldu, farkı da hızlıca 7 sayıya çıkardılar. Sarı kırmızılılar hücumda üretken oynamaya devam ederken savunmada da vidaları hiç gevşetmediler ve farkı 9 sayıya çıkardılar, kontrolü de tamamen ele aldılar. Fenerbahçe bir kez daha geri dönüş yaptı. Sürekli potaya giderek buldukları serbest atışlarla farkı eritip maça ortak oldular. Sarı kırmızılıların tıkandığı bu bölümde Guduric liderliğinde gelen bu 10-0’lık seri sayesinde öne de geçtiler ama çeyreğin sonunda bunu koruyamadılar, sarı kırmızılılar tekrar bir adım öne geçti 56-58 ile. Son çeyrekte de başabaş mücadele devam etti ve Fenerbahçe bu kez Polonara ile 65-63 öne geçmeyi başardı. Galatasaray’da ise sahneye Bost çıktı ve gönderdiği üçlüklerle maçın dengesini bozarak ibreyi yeniden takımının lehine çevirdi. 68-72 ile öne geçen Galatasaray kalan bölümde rakibinin daha fazla yaklaşmasına izin vermedi 70-76 ile çok değerli bir deplasman galibiyeti aldı.

Galatasaray koç Pistiolis’in takımın başına gelmesiyle galibiyet serisini 4 maça çıkarmış oldu. Sarı kırmızılıların Canaan hamlesi de kritikti elbette. Trimble ve Bost’un elini rahatlatmış oldu bu transfer. Gerektiğinde onun dribbling üstünden skor üretebilmesi bu maçta da gördüğümüz üzere takıma sınıf atlatmış durumda. Elbette bu galibiyet Galatasaray’ın başarısı olarak kayıtlara geçecek ama koç Djordjevic ile takım olarak Fenerbahçe’nin de kötü bir dönemden geçtiğini, formsuz olduğunu unutmayalım. Sarı kırmızılılar da bunu çok iyi değerlendirdi ve son dönemde rakibinin kendisine kurduğu üstünlüğü hem de deplasmanda kırarak sezonun geri kalanı için mental anlamda çok değerli bir galibiyete imza attı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …