Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Fantasy Challenge 34.Hafta Seçimleri

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımızda yaptığımız değişikliklere ve güncellemelere bir göz atalım. Keyifli okumalar.

** Rus takımlarının bu sezona devam etmeyecekleri kesinleşti ve bu haftada da onlarla oynanacak maçlarda ilgili oyuncular ortalama puanlarını alacaklar. Ayrıca sınırsız takas yapma, takımda istediğimiz kadar değişiklik yapma şansımız var.

Yeni takımımızda şu isimler yer alacak:

  • Sasa Obradovic (AS Monaco): Sırp koç sezon ortasında takımın başına geçtiğinden bugüne çok iyi işlere imza attı ve Fransız ekibini ilk kez yer aldığı Euroleague sahnesinde play-off aşamasına taşımayı başardı. Sıralama açısından ise halen yerleri net değil ve konuk edecekleri iddiası kalmayan Kızıl Yıldız’ı yenerek olabilecek en yüksek sırada play-off gireceklerini düşünüyorum.
  • Walter Tavares (Real Madrid): Real’in Yeşil Burun Adaları’nda gelen dev uzunu bu sezon savunmadaki başarısının dışında oyunun tamamına etki eden bir oyun sergiledi ve en iyi savunmacı ödülü ile beraber MVP ödülünün de güçlü adaylarından biri ki son 2 maçta Maccabi karşısında 16 puan ve Pana karşısında 26 puanlık katkılar vermişti. Bayern karşısında da üretkenliğini sürdürüp ortalaması olan 20 puanlık bir katkı yapacağını düşünüyorum.
  • Augustine Rubit (FC Bayern Munich): Koç Trinchieri yönetiminde üst üste 2. kez play-off yapan Alman ekibinin son haftalarda yükselen ismi tecrübeli uzun oldu. Rubit son 2 maçta sırasıyla 20 ve 27.5 puanlık performanslar sergiledi ki ortalamasının 13 puan olduğunu unutmayalım. Çıkışını bu hafta Real karşısında da sürdüreceğini, play-off’da Barça ile eşleştiklerini düşünürsek bunu çok iyi bir prova olarak düşünebilirler.
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): MVP Micic’in bu hafta dönme ihtimali var ama Efes o yokken de Larkin’in liderliğinde iyi idare etti. Milli yıldızımız haftaiçi Alba karşısında 39.6 puanlık nefis bir katkı yaptı ve bu takımda 2 tane MVP var mesajını verdi. Beşincilik için sahaya çıkacak Efes adına Kızıl Yıldız deplasmanında bize ortalaması olan 19 puanı getirebileceğini düşünüyorum.
  • Oscar Da Silva (Alba Berlin): Alba belki play-off yapamadı ama şu bir gerçek ki istikrarlı ve disiplinli performansları ile mütevazi bütçelerine rağmen lige tam anlamıyla renk kattılar. Avrupa basketboluna bu sezon kazandırdıkları isimlerden biri de Da Silva oldu. Brezilya asıllı uzun son 5 maçta ortalama 14.6 puanlık bir katkı verdi ki sadece 7.3 kredilik bir maliyeti olduğunu düşündüğümüzde takımımızda 6. adam rolü için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.

Vesely ve Vezenkov geçen haftadan kadromuzda kalmaya devam eden yegane isimler konumundalar.

Yaptığımız değişikliklerden sonra takımımızın son hali bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …