Güncel Haberler

Koç Ataman, Alba Galibiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Alba Berlin’i 87-77’lik skorla geçerek play-off biletini cebine koydu.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes’in başarılı koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Yorgunuz. Ben de çok yorgunum. Çok zor bir maçtı. Maçtan önce ALBA Berlin’in çok kuvvetli bir takım olduğunu biliyorduk ama ilk yarıda iyi oynayamadık. Çok hatalar yaptık, çok top kaybettik, 15 sayı geriye düştük. İkinci yarının başında da iyi başlayamadık. Bizim için kolay değil bu sistemde oynamak. Micic ve Beaubois gibi önemli oyuncularımız yoktu. Larkin çok fazla efor sergiledi. O önemliydi ama Elijah Bryant da bugün bize hücumda yardımcı oldu. Tabii ki Bryant Dunston da mücadelesi ve bloklarıyla yardımcı oldu. Kazanmanın bir yolunu bulduk. Çok zor bir maçtı. Şimdi hedeflerimizden birine ulaştık ve play-offlara kaldık. Şimdi iki maçımıza bakacağız ve bakalım kaçıncı sırada bitireceğiz sezonu.

Larkin’in performansına da değinen Ataman, “Bakın Micic ve Beaubois yokken sistemimizde anahtarla bu kilidi açacak tek oyuncuydu. Larkin bu şekilde oynamasaydı biz maçı kaybederdik. Maçın başında belki Larkin şut kaçırdı, top kaybetti ama bizim ona ihtiyacımız vardı. Ona güven verdik, sorumluluk verdik ve o da harika oynadı. Ama tabii ki Elijah Bryant’ı da söylememiz lazım. Maodo Lo’yu durdurdu ve hücumda da iyi iş yaptı.” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …