Güncel Haberler

Analiz: Eksik Efes, Larkin’in Müthiş Oyunu Sayesinde Alba’yı Yenip Play-Off’u Garantiledi!

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Alba Berlin‘i önemli eksiklerine rağmen Larkin’in bu sezonki en iyi performansı eşliğinde 87-77’lik skorla yendi ve play-off biletini cebine koymuş oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes 15. galibiyetine ulaştı ve play-off biletini cebine koyan takımlar arasına adını yazdırdı. Alba ise 11 galibiyette kalıdı ve play-off şansını kalan haftalara bıraktı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Micic ve Beaubois’dan yoksun olan lacivert beyazlılarda Shane Larkin 28 sayı, 6-11 3sayı, 5 ribaund, 8 asist, 4 top çalma ile bu sezonun kendi adına en iyi performansına imza atarken, Elijah Bryant 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Adrien Moerman 13 sayı, 6 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lammers, Eriksson ve Sikma’dan yoksun olan Alba cephesinde ise Oscar da Silva 20 sayı, 5 ribaund ile öne çıkarken, Maodo Lo 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Johannes Thiemann 11 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça iyi başlayan Alman ekibi Alba Berlin oldu. Efes, Micic ile Beaubois’nın yokluğunda hücumda hem organize olmakta hem de skor üretmekte zorlandı ilk bölümde ki Alba’dan 2-10’luk bir seri geldi. Alba hücumda Delow ve Thiemann gibi farklı isimlerden üçlükler bulmaya devam edince fark çift hanelere çıktı. Kenardan gelen Dunston ve Simon’un tecrübeleriyle hücuma getidikleri katkı sayesinde farkı en azından tek hanelere indirdik ve çeyreği 16-24 geride kapattık. İkinci çeyrekle beraber potamıza agresif bir şekilde atak etmeye başlayan Lo’yu bir türlü durduramadık ve Mattisseck’den buldukları ekstra üçlüklerle farkı tam 15 sayıya çıkardılar. Oyuncu değişiklikleriyle maça müdahele eden koç Ataman, Anderson ile Moerman’ın hücumda beklenen katkıları vermeleriyle istediğini aldı ve Efes 13-0’luk nefis bir seri yakalayarak maça ortak oldu, soyunma odasına 36-39 geride girdik.

İkinci yarıyla berber nihayet özlediğimiz Larkin performansını izlemeye başladık. Dunston da enerjisiyle her iki pota altında birden varlığını hissettirmeye başladı, ilk kez öne geçtik 5-0’lık seriyle. Alba ise vakit kaybetmeden Lo ve da Silva’nın skorer oyunuyla bize cevap verdi ki tekrar öne fırladılar. Larkin’in bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve tek kişilik müthiş resitali eşliğinde 8-0’lık seri ile bir kez daha öne geçtik. Bu bölümden sonra sazı eline alan ve maçı tamamen domine eden Larkin karşısında Alba savunması da çaresiz kaldı ve 3. on dakikayı 62-57 önde geçmeyi başardık. Son çeyrekte da temsilcimiz akıllı oynarken Larkin’in yanına Bryant ve Moerman’ın da katılmasıyla hücumda biraz dah rahatladı. Larkin hiç çıkmadan sahada aktif dinlenerek ama yine hücumda vites düşürmeden etkili olduğu son çeyreği de kazasız belasız atlattık ve karşılaşmayı 87-77 ile kazanmayı başardık.

Micic ve Beaubois gibi iki önemli silahının yokluğunda Larkin’in bu sezonki en iyi performansı ve Bryant’ın beklentileri karşılayan x-faktör katkısı ile Anadolu Efes kazanmayı bildi, play-off biletini de cebine koymuş oldu. Evet eksiklerle beraber Larkin’in çok fazla, çok ekstra sorumluluk alması gereken bir maç oldu ve Alba’nın direncini uzun bir süre oyunun iki alanında da kıramadık ama bu iyi basketboldan çok kazanılması gereken bir maçtı. Elbette bu oyun play-off için yeterli mi hayır, elbette Alba’nın da çok önemli eksileri var mıydı evet vardı ama Efes bir kez daha gösterdi ki maç içerisinde inişler olduğu gibi çıkışlar da, hem de çok yüksek potansiyelli çıkışlar da bu takımın kimliğinde mevcut. Dolayısıyla şimdi topalanma, sakatlara zaman verip iyileşmelerine zaman verme ve bu sırada play-off’lara olabilecek en iyi sıralamadan mümkünse 5 ya da 6. sırada girebilmenin yollarını arama zamanı.

https://youtu.be/v4Ptp-bYf5k

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …