Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Baskonia Deplasmanında Farklı Kaybetti (De Colo sakatlandı)

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücdelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Bitci Baskonia‘ya 77-62’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Baskonia 26.maçında 11. kez kazanırken, Fenerbahçe Beko ise 23. maçının ardından 9 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Baskonia’da Wade Baldwin 24 sayı, 5-9 3sayı, 6 ribaund, 6 asist ile MVP peformansı sergilerken, Alec Peters 16 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Steven Enoch 12 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Rokas Giedraitis 12 sayı ve Simone Fontecchio 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Sarı lacivertlilerde ise sakatlıktan dönen Jan Vesely 15 sayı, 7-7 2sayı, 9 ribaund, 2 asist ile öne çıkan isim olurken, Marko Guduric 12 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Devin Booker 9 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular. 12 dakika sahada kalabilen Nando De Colo bileğinden sakatlandı ve tekrar oyuna dönemedi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz uzun bir aradan sonra tam kadro olarak çıktığı karşılaşmada De Colo’nun skorer oyunu ile etkili başladı. Ancak üç sayı savunmasında sınıfta kaldık ve ev sahibinin öne geçmesine engel olamadık. Çeyreğin ikinci kısmında Vesely’nin kenardan getirdiği direnç sayesinde savunmada kendimize geldik, toparlandık. Maça ortak olduk evet ama Baldwin’in birebirlerine çözüm bulamayınca çeyreği 20-19 geride kapattık. İkinci çeyrekle beraber Guduric’i devreye soktuk ama yine Baldwin’i durduramadık, savunma dengemizi yine bozdu Amerikalı guard. Üçlük savunmasında vidaları sıkan temsilcimiz hücumda da De Colo’nun devreye girmesiyle beraber üstünlüğü ele geçirdi ve boyalı alanı da verimli kullanarak soyunma odasınd 32-40 önde girmeyi başardı.

Sakatlığı nedeniyle kenara gelen De Colo’nun ikinci yarıda oyuna devam edemeyecek olduğu haberi geldi. Bu haber elbette takımda morallerin bozulmasına neden olurken yine 3 sayı savunmasında bocalamaya başladık. Fransız yıldızın yaratıclığını da çok aradık Baskonia’nın iyice sertleşen savunması karşısında. İspanyol ekibi ilk yarıda olduğu gibi Baldwin’in bireysel yaratıcılığı üzerinden skor bulmaya devam etti ve üstünlüğü ele alarak son çeyreğe 54-53 önde girmeyi de başardı. Final çeyreğinin daha başında Baldwin’den gelen üçlükle ciddi bir darbe aldık, farkın çift hanelere hızlıca çıkmasına engel olamadık. Ev sahibinin sert savunması karşısında Guduric sazı eline alıp birebirleri ile etkili olmaya çalıştı ama yanlız kaldı De Colo’nun yokluğunda, bu da skor potansiyelimizin ciddi anlamda düşmesine neden oldu. Baskonia ise son bölümde Baldwin’in yanına bir de Fontecchio’dan katkı almaya başlayınca fark iyice açıldı ve sahadan 77-62’lik skorla mağlup ayrıldık.

Sarı lacivertlilerde maalesef aynı hastalık tekrar ortaya çıktı. Hücumda De Colo’ya bağımlı olan, pas trafiğini kuramayan bir takım vardı sahada. De Colo’suz oynayan takımdan eser yoktu. Elbette Henry’nin sakatlıktan yeni dönmüş olması ve henüz ritmini bulamamış olması da organizasyonda sorunlar yaşamamıza neden oldu. Ama bir kez daha gördük ki temsilcimiz eksik günlerinde oynadığı savunma odaklı, hücumda topu paylaşan sisteme geri dönmezse tam kadro olması faydadan çok zarar verecek takıma. De Colo umarız en kısa zamanda geri döner ama o varken de hücumdaki üretkenliği farklı opsiyonlara kaydırarak paylaştırmayı öğrenmemiz gerekiyor artık…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …