Güncel Haberler

Analiz: Efes, Zalgirio Arena’da Kendisini Buldu

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı 71-85 gibi net bir skorla yenerek üst üste 2 mağlubiyetten sonra kendisine geldi.

Bu sonuçla Anadolu Efes 23. maçında 13. kez kazanırke Zalgiris ise 25. maçının ardından 7 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic 20 sayı, 3-6 3sayı, 7 asist ile öne çıkarken, Rodrigue Beauobis 15 sayı, 2 asist, 2 top çalma, Tibor Pleiss 12 sayı, 2 ribaund, Shane Larkin 10 sayı, 2 ribaund, 8 asist ve Bryant Dunston 11 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Zalgiris cephesinde ise Tyler Cavanaugh 22 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Arturas Milaknis 13 sayı ve Josh Nebo 12 sayı, 8 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça çok iyi bir giriş yaptı ve 7-0 ile Zalgiris’e daha ilk anlardan maçı ne kadar çok istediğini, ne kadar konsantre olduğunu gösterdi. Ancak Zalgiris Ulanovas’ın alçak posttan kurduğu organizasyonlar ve dağıttığı paslarla maça ortak oldu, skoru eşitledi. Efes çaldığı topların ardından kısalarının skorer oyunu sayesinde farkı yeniden açmaya başladı. Çeyreğin sonundan karşılıklı basketler geldi ve Efes ilk 10 dakikatı 19-23 önde kapattı. İkinci çeyrekle beraber Micic tam anamıyla devreye girdi ve Efes üretimde hiç zorlanmadı. Savunmada vidaları gevşetmeyen temsilcimiz Zalgiris’i durdurup ardından savunma kaynaklı sayılarla üretime devam etti ve Larkin ile Beaubois da Micic’e eşlik edince fark çift hanelere geldi. Kısa savunmasında zorlanan ev sahibi karşısında soyunma odasına 30-41 önde girdik.

İkinci yarıya da tıpkı maça başladığı gibi çok iyi başladı temsilcimiz ve çaldığı toplarla bu kez 8-0’lık bir seri yakaladı, farkı 19 sayıya kadar çıkardık. Hemen koç Zdovc’dan mola geldi ama Zalgiris molası sonrası da Larkin ve Micic ile üretime devam eden lacivert beyazlılar, kenardan gelen Pleiss’ın da devreye girmesiyle farkı daha da açtı ve 3. çeyreği 40-65 önde kapattı. Son çeyreğin başında farkın 28 sayıya çıkmasıyla beraber Efes’in konsantrasyonu düştü ve bunu değerlendiren Zalgiris geri dönüş ateşini yaktı. Cavanugh’yu verimli kullanan Zalgiris farkı 11 sayıya kadar düşürse de Efes farkın daha fazla azalmasına izin vermedi ve bu kritik deplasmandan galibiyet çıkarmayı başardı.

Son haftaların formda ismi Micic’in sadece skorer kimliği ile değil organizasyon anlamında da takıma çok iyi liderlik ettiğini gördük. Larkin’in yine tutuk kaldığı bir akşamda ona Beaubois skor anlamında destek olurken, takım olarak Dunston ve Pleiss’ı da pota altında iyi besleyip devreye sokmayı başardılar. Ayrıca son dönemde sorunlar yaşanan savunmada vidaları tam anlamıyla sıkan Efes, rakibe top kayıpları yaptırarak, savunma odaklı sayılarla maçta üstünlüğü hep elinde tutmayı başardı. Üst üste gelen 2 deplasman mağlubiyeti sonrası bu zorlu deplasmanda alınan galibiyet , daha da önemlisi oynanan dengeli ve dominant basketbol sezonun geri kalanı için umut verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …