Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (15.Hafta)

7DAYS EuroCup 15. hafta programını geride bıraktık.

Temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor ile güldüğümüz, Türk Telekom ile canımızın sıkıldığı bu zorlu haftanın ardından gelin birlikte haftanın panoramasını oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Golemac yönetimindeki Cedevita Olimpija bu sezon izlemesi en çok keyif veren takımlardan biri. Müthiş bir arka alan rotasyonuna sahipler ve yüksek tempoda, açık sahada koşmayı verimli bir basketbola dönüştürerek bizlere bols skorlu maçlar izletmeye devam ediyorlar. Bu hafta ise son yaptığı transferlerle tam bir Euroleague takımına dönüşün, EuroCup’ın en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Virtus Bologna’yı İtalya’da kendi evlerinde 74-86’lık skorla devirmeyi başardılar. Biz de bu müthiş galibiyet sonrası Sloven ekibine alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Alman ekibi Hamburg Towers, EuroCup sahnesine renk katmaya devam ediyor. Daha önce Homesley ve Brown gibi isimlerle adlarından sıkça söz ettirmişlerdi. Bu hafta ise Wroclaw karşısında 92-86’lık skorla gelen galibiyette öne çıkan isim Alman şutör forvet Lukas Meisner oldu. 26 yaşındaki milli oyuncu kariyerinin en iyi maçlarından birine imza atarak sahada kaldığı 27 dakikada 5-13 3sayı, 3-5 2sayı, 2-4 s.atış isabetleriyle 23 sayı üretirken istatistiklerine 12 ribaund, 2 asist, 3 top çalma da ekleyerek 29 verimlilik puanına ylaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Lukas Meisner (Hamburg Towers): 23 sayı, 5-13 3sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 29 verimlilik
  • Andrew Andrews (Frutti Extra Bursaspor): 22 sayı, 5-8 3sayı, 6 asist, 26 verimlilik
  • Balska Koprivica (Partizan): 14 sayı, 7-10 2sayı, 13 ribaund, 3 blok, 25 verimlilik
  • Bojan Dubljevic (Valencia): 10 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 23 verimlilik
  • Jaka Blazic (Cedevita Olimpija): 18 sayı, 4-9 3sayıi, 7 ribaund, 4 asist, 20 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursaspor, Bahçeşehir Deplasmanında Altın Buldu!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Bursaspor İnfo Yatırım konuk olduğu Bahçeşehir Koleji‘ni …