Güncel Haberler

Analiz: Efes, Monaco Deplasmanında Dağıldı!

Turkish Airlines Euroleague 29. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu AS Monaco karşısında hiç varlık gösteremedi ve 102-80’lik skorla can sıkıcı bir mağlubiyet aldı.

Bu sonuçla Fransız ekibi 24. maçında 11. kez kazanırken, Anadolu Efes ise 22. maçının ardından 12 galibiyette kaldı ve 5. sırada yer aldı. Ayrıca temsilcimiz bu sonuçla rakibine karşı ikili averajı da kaybetmiş oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Monaco’da Mike James 27 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, Alpha Diallo 19 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, Paris Lee 14 sayı ve Donta Hall 11 sayı, 3 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Efes cephesinde ise Vasilije Micic 25 sayı, 8 asist ile temsilcimizin en skorer ismi olurken, Rodrigue Beaubois 13 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, Bryant Dunston 12 sayı ve Elijah Bryant 10 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Karşılaşma beklendiği gibi yüksek tempoda başladı ve iki ekip de hücumda istediklerini yaparak rahat skor ürettiler. Diğer taraftan koç Obradovic’in savunmadaki önemli bir hamlesi daha ilk dakikalardan etkisini göstermeye başladı. Diallo, en güvendiğimiz skor opsiyonlarından biri olan Larkin’i sert ve baskılı savunmasıyla epey yordu, yıprattı. Ayrıca hücumda da bulduğu ekstra üçlüklerle savunma dengemizi bozdu. Zaten savunmada konsantrasyonu düşük olan ve yumuşak bir performans sergileyen temsilcimiz ilk çeyreği 25-19 geride kapattı. İkinci çeyreğin başında da Diallo etkisi devam etti ve 7-0’lık seri ile farkı çift hanelere çıkarmalarına engel olamadık. Bu bölümde savunmadaki sıkıntıların yanında hücumda da beklentilerin çok altında kalan temsilcimiz, farkın açılmasına engel olamadı. Devrenin sonuna doğru savunmada biraz vidaları sıkınca farkı tek hanelere indirmeyi başardık ama bu durum kısa sürdü. Özellikle hücumdaki konsantrasyon düşüklüğü ve basit top kayıplıarı Monaco’nun farkı tekrar çift hanelere çıkarmasını sağladı ve soyunma odasına 49-38 geride girdik.

İkinci yarıya James liderliğinde yine hücumda verimli bir başlangıç yapan ev sahibi, çok rahat skor buldu. Temsilcimiz de atarak karşılık vermeya çalıştı ama savunmada biraz olsun vidaları sıkamadığımız için farkın stabil kalmasına engel olamadık. Maça kötü başlayan Larkin, bu bölümde devreye girmeye çalıştı ve oyunu fazla forse etti. Bu da hücumdaki ritmimizi kaybetmemize neden oldu. Micic dışında alternatif bir skor opsiyonu bulamadığımız için de fark iyice açıldı ve 3. çeyreği 75-56 geride tamamladık. Final çeyreğine yine Micic’in hücumdaki üretkenliği ile başladık ama savunmadaki yumuşak performansımız devam edince maçtan artık iyice koptuk. James, Diallo ve Lee’de sayılar bulan, hücumda elini kolunu sallaya sallaya oynayan Monaco tam 22 sayı farklar dominant bir galibiyet elde etmiş oldu.

Baskonia maçında yaşanan hayal kırıklığının ardından temsilcimizin bu maçta bir reaksiyon göstermesini bekliyordu herkes ama maçın başında Larkin’in Diallo savunması karşısında devreye girememesi, Simon’un yokluğunda Bryant ile Beaubois’dan da alternatif skor opsiyonu olarak verim alamamamız tüm yükün Micic’in omuzlarına binmesine neden oldu. Hücumda sınırlı olduğumuz bir günde savunmada da savaşmayınca böyle bir fark yememiz gayet doğal oldu. Bir kez daha gördük ki Efes’de savunma etkinliği hücumdaki verimlilik ile başlıyor ve hücumdaki verimlilik için de en az 3 farklı kısadan skor katkısı almamız gerekiyor. Efes bu mağlubiyetle play-off sıralaması ve özellikle ilk 4 yarışında ciddi yara aldı. Ayrıca Monaco diğer temsilcimiz Fenerbahçe’nin play-off yarışındaki önemli rakiplerinden biri olduğu için iki temsilcimiz adına da kötü bir skorla kapatmış olduk geceyi ve haftayı.

https://youtu.be/3Ja6t1En1CQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …