Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 29. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague 29. hafta programını geride bıraktık.

Rus takımlarının tüm maçlarının askıya alınmasıyla beraber temsilcimiz Fenerbahçe Beko bu haftayı bay geçerken, diğer temsilcimzi Anadolu Efes karşısında can sıkıcı bir mağlubiyet aldı. Gelin her zaman olduğu gibi bu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Euroleague yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle bu hafta da Rus takımlarının maçları oynanmadı.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ligin son sırasında yer alan ve play-off konusunda herhangi bir iddiası kalmayan Zalgiris Kaunas, Litvanya’nın kurtuluş gününde konuk ettiği liderlik koltuğunda oturan Barça’yı 91-84’lük skorla devirerek dikkatleri üstüne çekti. Koç Zdovc’un öğrencileri son maçlarda özellikle Zalgirio Arena’daki etkili performanslarını bu maçta da sürdürdüler. Bu özel günde taraftarları ile bütünleşerek yine müthiş bir atmosferde duygusal bir maç oynadılar. Son çeyrekte yakaladıkları 35-21’lik skorla dev bütçeli, en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Barça’yı yenmeyi başardılar. Elbette biz de bu özel galibiyete kayıtsız kalmadık ve alkışlarla haftanın takımı ödülünü Zalgiris’e verdik.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Rus takımlarının devre dışı kalmasıyla beraber play-off şansı ortaya çıkan Alba Berlin, bu hafta konuk ettiği Olympiakos’u 90-75 gibi ciddi bir farkla devirerek galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Bu başarılı sekansta takıma liderlik eden tecrübeli guard Maodo Lo, Yunan ekibine karşı sezonun kendi adına en iyi maçını çıkardı. 29 yaşındaki milli oyuncu, 28 dakika sahada kalırken 5-6 2sayı, 5-6 3sayı, 2-2 s.atış gibi kusursuza yakın isabet oranları ile 27 sayıya ulaşırken, istatistiklerine 5 ribaund, 7 asist, 1 top çalma ekledi ve sadece 3 top kaybı yaparak tam 34 verimlilik puanına ulaştı ki bu da ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü getirmek için fazlasıyla yeterliydi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Maodo Lo (Alba Berlin): 27 sayı, 5-6 3sayı, 5 ribaund, 7 asist, 34 verimlilik
  • Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas): 16 sayı, 9 ribaund, 6 top çalma, 33 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 27 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 32 verimlilik
  • Matt Costello (Bitci Baskonia): 13 sayı, 2-2 2sayı, 2-2 3sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 blok, 28 verimlilik
  • Gabriel Deck (Real Madrid): 15 sayı, 6-6 2sayı, 6 ribaund, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …