Güncel Haberler

İDDİA: Bursaspor, Yeni Forvetini İsrail’de Buldu (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, yeni skorerini İsrail’de buldu.

Sezon içerisinde Freeman’ı CSKA’ya gönderen ve yola 4 yabancı ile devam eden Bursapor, İsrael Hayom’un iddiasına göre Hapoel Jerusalem ile yol ayrımına gelen Amerikalı forvet Kaiser Gates ile görüşmeleri ilerletti.

25 yaşında olan 2.02 metre boyundaki Gates, Winner League’de 12 maçta ortalama 21.7 dakika süre alırken 4.2 sayı, %23.1 3sayı, 3.3 ribaund ve BCL’de ise 9 maçta ortalama 25.7 dakika sahada kalırken 5.4 sayı, %33.3 3sayı, 5.6 ribaund, 1.1 asist istatistikleriyle mücadele ediyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Gates’i kısaca tanımlamak gerekirse, atletik özellikleri ön planda olan, 3&D dediğimiz 3 sayı tehditi yüksek savunma odaklı bir kısa forvet diyebiliriz onun için ki topsuz katkısı daha yüksek, takımın saha yerleşimine yardımcı bir olduğunu da eklemek gerekli. Gelin biraz daha detaylı bir şekilde artılarına ve eksilerine bir göz atalım.

Önce artılarından başlayalım her zaman olduğu gibi. G-League performansına baktığımızda maç başına 6 tane 3 sayı deneyen ve %36 isabet yakalamış iyi bir şutör vardı karşımızda ama tabi bunu Jerusalem’de pek ortaya koyamadı, hem BCL hem de Winner Ligi’nde şut ritmini bulamadı şimdiye kadar. Bir diğer artısı ise çabuk ve atletik bir oyuncu olması sayesinde özellikle açık alanda takıma getirdiği enerjisi ve bitiriciliği. Yarı saha hücumlarında ise topsuz katlar ve doğru saha yerleşimi ile bulduğu ceza üçlükleri en önemli silahları. Top tekniğinin yüksek olmaması ile beraber bencil bir oyuncu olmadığını da söyleyebiliriz, ekstra pası yapabilen, en iyi pozisyonu kovalayan bir takım oyuncusu. Savunmada da fiziksel artıları ve atletizmi sayesinde 1,2 ,3 pozisyonların tamamı ile eşleşebilen bir isim. Ayrıca hücum ribaundlarını her zamna forse eden, aktif bir isim ve buradan takımına ikinci şans sayıları kazandırabiliyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere, yani eksilerine. Yukarıda da belirttiğim üzere fundementalı ancak ortalama seviyede diyebileceğimiz bir forvet, top elindeyken kendisini rahat hissetmiyor. Bunun da etkisiyle kendi skorunu üretemeyen ve takım arkadaşlarına da pozisyon hazırlayamayan, yani topla yaratıcılığı sınır olan bir isim. G-League’deki etkili şut performansının aksine Jerusalem’de yay gerisinden kötü bir performans sergiledi, istikrarsız bir şutör ve ritmini bulamadığı günlerde de vazgeçmiyor, ısrar ediyor ki bu da verimini düşürüyor. Dribbling ve penetre tehditinin sınırlı olması onu savunmada kolay önlem alınabilir isim yapıyor.

Bursaspor Freeman’ı kaybetmiş olsa da Needham, Onuralp, Andrews üçlüsü onun yerini 1-2 numarada iyi doldurdu ama 3 numarada yeni takıma kattıkları Tolga’nın da sakatlanmasıyla Onuralp epey yanlız kaldı. Dolayısıyla Gates gibi gerektiğinde kenardan gelmeyi de kabul edebilecek potansiyelli bir rol oyuncusunu kadroya dahil etmenin gayet doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Şutlarında ısrar etmeyip istikrarı yakalayabilirse hücumda etkili olabilir ki savunmada koç Alimpijevic’in elini net olarak güçlendireceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …