Güncel Haberler

Koç Ene ve Melih, Yunanistan Mağlubiyeti Ardından Açıklamalarda Bulundular

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri kapsamında A Milli Takımımız, konuk olduğu Yunanistan’a son nefeste 72-71’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Karşılaşmanın ardından koç Orhun Ene açıklamalarda bulundu:

Öncelikle her iki takım oyuncularını da tebrik ediyorum. Oyuncular için çok zor bir karşılaşmaydı. Bazıları EuroLeague maçlarından milli takıma geliyor ve yoğun bir takvimleri var. İki takım da iyi bir efor ortaya koydu. Bize gelince, oyunun sonunda maçı kazanmalıydık. Çünkü maçın sonunu iyi oynadık ve iyi savunma yaptık. Maç öncesi Atina’da Yunanistan’a karşı oynamanın zor olacağını biliyorduk. Basit hatalarımız oldu. Eğer bir iki pozisyonda akıllı oynasaydık daha farklı olabilirdi. Tekrar söylüyorum; çok kısa süre antrenmanla hazırlanan maçları oynamak zordur. Takımımızı hazırlamak için şans bulamadık. Oyuna ve mücadelelere saygı duyuyoruz. En iyi takımımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Pazartesi günü bir kez daha maç oynayacağız ve bu karşılaşma çok daha zorlu olacak. Eğer biraz daha akıllı olsaydık ve biraz daha iyi oynayabilseydik Atina’dan bir galibiyet çıkabilirdik.

Tecrübeli şutör Melih Mahmutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Bence çok fazla yanlış giden şeyler yoktu. Biz çok iyi mücadele ettik. Yunanistan bu maça tam kadroya yakın geldi. Bu maça bizim gibi önem verdiler. İyi oynadık, iyi mücadele ettik ama bunun İstanbul’da bir maçı daha olacak. Orada gerçek kimliğimizi yine göstereceğiz, daha da sert oynayacağız. Çünkü burada tüm Türk halkı görmüştür. Bu hakemleri, FIBA’yı sürekli konuşuyoruz. FIBA ne yapmak istiyor oyunculara, özellikle Türk Milli Takımı’na bilmiyorum ama bunun üzerinde duracağız. Sonuçta burada bir emek var. Ben 15-20 senedir profesyonel seviyede oynuyorum böyle bir faul görmedim hayatım boyunca. Üzülüyoruz yani bu kadar getirmişsin, maçı kazanmışsın. 3 saniye kala kendi sahanda hiçbir şey yapılmadan çalınan faul.. Yazık, günah. FIBA’da olan bazı kişiler inşallah duyuyordur bunu. Tamamen zarar. Şu an Fenerbahçe‘nin de bugün maçı var. Sürekli FIBA’nın bizlere verdiği zarar var. Bugün de hakemler vardı. Zaten maçtan sonra hakemin de yüzüne ayıp dedim. Yapacak bir şey yok. Takımımla gurur duyuyorum, müthiş mücadele ettik. Yunanistan’ı yenecek güçteyiz. Benim Türk taraftarından tek istediğim Pazartesi günü Sinan Erdem’i dolduralım. Onlara gerçek takımın nasıl mücadele verdiğini göstereceğiz. İsterse 4-5 tane hakem gelsin sorun değil. Biz orada onları yenebilecek güçteyiz, zaten bugün gösterdik. Tüm takım arkadaşlarımın eline, koluna sağlık.

Benim için de anlamlı bir maçtı aslında, dün oğlum dünyaya geldi. Çok mutluyum yani bugün onun için de kazanmak istiyorduk ama olsun. Sonuçta sporun içinde bu var. Dün çok mutlu oldum gerçekten. Pazartesi inşallah kazanacağız. Güzel bir milli takım var, sahaya mücadele koyan bir milli takım var. Maçı kazanacak pozisyona da getirdik ama dediğim gibi Pazartesi, Sinan Erdem’i dolduralım inşallah o gün kazanır yolumuza bakarız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …