Güncel Haberler

Analiz: De Colo Döndü Ama Fenerbahçe, Monaco Deplasmanında Farklı Kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde yıldız guard De Colo’nun döndüğü Fenerbahçe Beko, konuk olduğu AS Monaco‘ya beklenmedik şekilde 92-78’lik skorla farklı kaybetti ve 5 maçlık serisi sona ermiş oldu.

Bu sonuçla Fransız ekibi 27. maçında 14. galibiyetine ulaştı ve maç fazlasıyla 7. sırada kendisine yer buldu. Fenerbahçe Beko ise 23. maçının ardından 12 galibiyette kaldı ve maç eksiğiyle 10. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Monaco’da Alpha Diallo 24 sayı (kariyer rekoru), 6 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Donatas Motiejunas 18 sayı, 9 ribaund, Will Thomas 14 sayı, 7 ribaund ve Mike James 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Vesely, Shayok, Melih, Ahmet, Metecan ve Henry’den yoksun olan temsilcimizde ise sakatlıktan dönen Nando De Colo 19 sayı, 3-7 3sayı, 2 asist ile en skorer isim olurken, Marko Guduric 18 sayı, 5-7 3sayı, bir diğer sakatlıktan dönen isim Danilo Barthel 10 sayı, 2 ribaund ve Dyshawn Pierre 10 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İKi takım da maça tutuk başladıklar. Savunmaların sert başladığı maçta takımlar birbirlerini test ettiler, tarttılar ilk bölümde. Temsilcimiz uzunları verimli kullanamayınca hücumda zorlanmaya devam etti. Kenardan gelen Şehmus’un enerjisi ile kendimize geldik. Hücumda tempoyu yükselten Fenerbahçe ilk çeyreği de 19-20 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyreğin başında hücumda daha organize olan ve pas trafiğini kurarak doğru atışlar çıkaran temsilcimizde Guduric ve ile Barthel kolay atışları kaçırdılar ama buna rağmen skorda kalmayı başardık. Monaco savunmamızdaki boşlukları, koridorları iyi değerlendirerek çembere atak etmeye başladı ve bu sayada öne geçerek farkı da açmaya başladı. Temsilcimiz boyalı alan savunmasını gömülerek bir kademe yukarı çekse de Monaco bu kez dış atışlarla cezayı kesti, farkı çift hanelere çıkardı ilk kez devrenin bitimine 3 dakika kala. Buna reaksiyon veren ve kısalara baskıyı arttıran, perimetre gerisine kadar savunmayı çıkartan temsilcimize karşı bu kez de akıllı ikili oyunların ardından alley-oop smaçlarla üstünlü kurdular, özellikle Booker savunmada sınıfta kaldı. Bunlar yetmezmiş gibi Monaco hücum ribaundlarını da domine etmeye başlayınca fark artık can sıkıcı noktalara çıktı ve Real’den maç boyu sadece 51 sayı yiyen sarı lacivertliler soyunma odasına 55-33 geride gitti!

İkinci yarının başında da Monaco hiç vites düşürmedi ve biz de maalesef gereken reaksiyonu veremedik, farkı 28 sayılara kadar çıktı. Bu noktadan sonra rehavete kapılan Monaco’nun enerjisi ve konsantrasyonu düştü ama ara ara hücumda yaptıkları müdahelerle net bir seri yakalamamıza engel oldular ve 3. çeyreği 75-55 ile önde kapattılar. Son çeyrekte biraz daha kendisine gelen temsilcimiz farkı 16 sayıya kadar düşürdü ama Monaco ikili averajı düşünerek rotasyona gitmeyince farkı daha fazla eritemedik ve ilk maçı sahamızda 10 sayı farklı kazanmamıza rağmen buradan 14 sayı farkla ayrılarak ikili averajı da rakibimize vermiş olduk.

Fenerbahçe De Colo ile Vesely’nin yokluğunda müthiş bir seri yakalamış, 5 maçtır kaybetmiyordu. Özellikle savunma tarafında müthiş bir konsantrasyon ve enerji ile oynuyordu. Ama sakatların yavaş yavaş geri dönmeye başlamasıyla koç Djordjevic rotasyonu genişletmeye başladı, bunun sonucunda da savunmadaki o konsantrasyonumuzu kaybettik. De Colo ile Barthel’in savunma tarafında yumuşak kalmaları, Henry gibi topa baskı yapan etkili bir savunmacının da kadroda olmamasıyla beraber Monaco’nun akıcı hücumlarına karşlılık veremedik, maç boyunca yama kapatır gibi bir tarafı örttük, diğer taraf açıldı, bir türlü savunma duvarını çekemedik Monaco önüne. Bu maçtan ciddi dersler çıkarmamız ve tekrar savunma odaklı basketbola dönmemiz, gerekirse bu süreçte sakatlıktan dönen hücum ağırlıklı isimlerin, bu De Colo da olsa, sürelerini daha dikkatli ayarlamalıyız, sınırlandırmalıyız. Aksi durumda şuana kadar verilen mücadele boşa gidecek, bu sezon play-off bileti gerçekten tam anlamıyla aslanın ağzında!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …