Güncel Haberler

Koç Ene ve Kaptan Mahmutoğlu, Yunanistan Maçları Öncesi Açklamalar Yaptılar

2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda Yunanistan ile iki kez karşılaşacak A Erkek Milli Takımımız, müsabakalar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Yunanistan ile oynanacak iki maçı değerlendirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Pazartesi günü itibarıyla Yunanistan ile oynayacağımız iki maç için antrenmanlara başlıyoruz. Kısa bir hazırlık süremiz var ve bu süre içerisinde maça odaklanmamız gerekiyor. Genel anlamda biz milli takımımızın basketbol kültürüne sahip çıkarak sahada da iyi ve kötü taraflarımızı bilerek iki maçı bir maç olarak değerlendireceğiz. Sonuçlar diğer gruba da taşınacak. Öncelikle diğer pencereye baktığımızda EuroLeague oyuncularının bizimle daha fazla beraber olacağı ortaya çıktı. Bu sevindirici. Kulüplerimizle bu süreci onların da desteğiyle birlikte yönetiyorduk. Dün oynanan kupa finali sonrasında maça hazırlanmak için 3-4 günümüz var. Yunanistan, Avrupa basketbolunda önemli bir takım ve onlar da bu karşılaşmaya önem veriyor. En iyi kadrolarıyla karşımıza çıkacaklardır. İki takımda kimler oynayacak çok net değil. EuroLeague maçları da aynı tarihlerde oynanacak. Son kadro kesin olmasa da rakibimize odaklanıyoruz. Kendi doğrularımızı ve yeteneklerimizi sahaya yansıtacağız. Deplasmandaki maç önemli. İç sahadaki seyirci desteğiyle coşkumuz ve enerjimiz ortaya çıkacak. Deplasmanda da iyi bir basketbol ülkesine karşı oynayacağız. İstediklerimizi sahaya yansıtmanın yanı sıra günlük performanslar da önemli olacak. Sistem oluşturmak için kısa bir süre. Bir grup oyuncu topluluğumuz var ve onlarla istediklerimizi ortaya koyduğumuzda şans yaratabiliriz. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum. EuroLeague’de oynayan oyuncular çok süre almıyor. Bazı oyunları alsak da oyuncuların ritimsiz olduğunu görüyoruz. NBA’deki oyuncuları zaten kadroya alamıyoruz. Günümüzde yaşanan çok başlılığın, FIBA ve EuroLeague’in kendi adına ortak bir şey yapmama adına gösterdiği inat, maçlarda sürprizlerin olmasına ve milli takımların geriye gitmesine neden oluyor. Federasyonların bir araya gelerek ortak bir karar alması lazım. Ben kulüplerde de çalıştım. Milli takımlarda çok farklı oluyor. Dünyanın ve Avrupa basketbolunun milli takımlara karşı sorumluluğu var. Oyuncularımız hep milli takımlara katılmak istedi ama onlar da bu trafikte sakatlanma riskini göze alıyor. Hala net adımlar atılmıyor. Yazın güzel bir süreç var. Eğer basketbol milli takımlarda uluslararası düzeyde oynansın istiyorsak onların iyi çalışmasına da şans vermeliyiz.

TBF Resmi Web Sitesi

A Erkek Milli Takım Kaptanı Melih Mahmutoğlu ise şu açıklamada bulundu:

Yunanistan ile iki maç oynayacağız. İlk maçımız deplasmanda olacak. Rakibimizin Avrupa basketboluna çok yakın ve ciddi oyuncuları var. Cuma günü hem ben hem Metecan hem de Larkin burada olacak. Hem Fenerbahçe Beko hem de burada forma giymek isterdim. İki organizasyonun anlaşamaması nedeniyle biz eziyet çekiyoruz. Ortak nokta bulunmalı. Olan bizlere oluyor. Yoğun tempo içindeyiz. Kupa maçlarından geldik. Sonuçta buradayız ve iki maça konsantreyiz. Rakibimizi yenebilecek güçteyiz. Kadro olarak tam takım sayılırız. Kısa sürede iyi çalışıp iki maçtan da galibiyetle ayrılmak istiyoruz.

TBF Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …