Güncel Haberler

2021-22 FIBA Şampiyonlar Ligi Güç Sıralaması Açıklandı

FIBA Şampiyonlar Ligi takımları için 2021-22 sezonunu yeni güç sıralaması yayınlandı.

Artık turnuvanın Top 16 bölümünün kritik dönemine girdik ve organizasyonda bu sezon 5. kez takımların güç sıralamasını güncelledi.

Geçtiğimiz sıralamada 2. sırada kendine yer bulan Galatasaray NEF, bu kez 13. sırada yer aldı. TOFAŞ ise 2 basamak yükselerek 4. sırada kendine yer buldu. Darüşşafaka ise 6 sıra birden ilerleyerek 12. sırada konumlandı.

Listenin 4. sırasında bulunan TOFAŞ için şu değerlendirmelerde bulunuldu:

Savunma verimliliğinde lider olan Manresa’nın grubunda lider olmamasının sebebi ne? TOFAŞ Bursa. Tomislav Zubcic ve arkadaşları büyük oynamaya, maç kazanmaya ve gündemde kalmaya devam ediyor. An itibarıyla hücum rating’i 115.9, savunma rating’i 103.9 olan TOFAŞ, net rating’te 12.1 ile lig lideri. Sadece aklınızda canlanması için – Phoenix Suns şu an 8.1 ile NBA’in net rating lideri. Daha küçük bir örnek toplamından oluşsa da Son 16 Turu’nda namağlu olan TOFAŞ, herkes için zorlu bir rakip.

Darüşşafaka için Basketbol Şampiyonlar Ligi otoriteleri şu ifadeleri kullandı:

Doğuş Özdemiroğlu ocak ayında ligin MVP’siydi. Darüşşafaka ise Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes‘in ardından 3. sırada yer alıyor. Burada da kolaylıkla en iyi 5 takım arasında olabilirlerdi ancak TOFAŞ ve BAXI Manresa son 2 maçta daha iyi bir performans sergiledi. Bu da Darüşşafaka’nın derecesini 3-0 ya da 2-1 olabilecekken 1-2 yaptı. Fikstürleri rahat gözüküyor. Daçka’yı alt eden o iki takım İstanbul’un yolunu tutacak. Daçka, bir tek 22 Mart’ta Nutribullet Treviso ile karşılaşmak için Türkiye’den ayrılacak.

Sıralamada 13. sırada kendisine yer bulan Galatasaray NEF hakkında ise şu ifadeler kullanıldı:

Kendi evinde mağlup olmak Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir günah. Özellikle amacı sadece çeyrek finale kalmak değil, çeyrek finale ev sahibi avantajıyla kalmak olan ateşli taraftarlara sahip Galatasaray’sanız. Birdenbire 8 ve 10 Mart’ta içeride-dışarıda oynayacakları Hapoel Holon maçları Galatasaray için ölüm kalım maçları haline geldi. Hala 100 pozisyon başına 119.3 sayı bulan ekip, ligin en iyi hücumuna sahip. Geride kalan oyuncular arasında 20 sayıdan yüksek ortalamaya sahip tek oyuncu ise DeVaughn Akoon-Purcell.

Güç Sıralaması:

  1. Lenovo Tenerife
  2. U-BT Cluj Napoca
  3. Prometey
  4. TOFAŞ
  5. BAXI Manresa
  6. JDA Dijon
  7. SIG Strasbourg
  8. Hapoel Holon
  9. Unicaja
  10. MHP Riesen Ludwigsburg
  11. Rytas Vilnius
  12. Darüşşafaka
  13. Galatasaray NEF
  14. Filou Oostende
  15. Falco Szombathely
  16. Nutribullet Treviso

Kaynak: Basketbol Şampiyonlar Ligi & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …