Güncel Haberler

Yunanistan Maçları Öncesi Euroleague Oyuncularının Durumu

2023 FIBA Dünya Kupası Avupa elemeleri B guru mücadelesinde A Milli Ertek Takımımız üst üste 2 kere Yunanistan ile karşılaşacak.

Millilerimiz gruptaki 3. maçında 25 Şubat Cuma günü Yunanistan ile deplasmanda, 4. maçında ise Sinan Erdem Spor Salonu’nda 28 Şubat Pazartesi günü bir kez daha Yunanistan ile karşılaşacak.

Maalesef her milli maç penceresinde olduğu gibi yine Euroleague fikstürü oyuncuları ve koçları zorlayacak.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes, bu döndeki Euroleague maçını 24 Şubat Perşmenbe günü Maccabi ile İstanbul’da oynayacak. Bu sayede de Efes’li oyuncular Cuma günü oynanacak Yunanistan maçında kadroda yer alabilecekler. Ancak diğer temsilcimiz Fenerbahçe Cuma günü deplasmanda Monaco ile karşılaşacağı için büyük olasılıkla ilk Yunanistan maçında forma giyemeyecekler.

Pazartesi günü İstanbul’da oynanacak ikinci Yunanistan maçında ise aslında tüm Euroleague oyuncuları yer alacaktı ama Euroleague yönetiminin CSKA’nın ve Fenerbahçe’nin erteleme maçlarını Pazar gününe koyması sonucu hem Sertaç hem de Fenerbahçeli oyuncular bu maçta da forma giyemeyecekler büyük olasılıkla.

Milli takım aday karosunda Anadolu Efes’ten Buğrahan Tuncer, Shane Larkin, Erten Gazi, Fenerbahçe Beko’dan Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen, Şehmus Hazer ve FC Barcelona’dan Sertaç Şanşı bulunuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …