Güncel Haberler

TBF Başkanı Türkoğlu, Yunanistan Maçları Öncesi Açıklamalarda Bulundu

2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda Yunanistan ile iki kez karşılaşacak A Erkek Milli Takımımız, müsabakalar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Her branşta basın mensuplarının bu organizasyona sahip çıkması sporcu arkadaşlarımızı ve antrenör ekibimizi mutlu ediyor. Yunanistan ile iki önemli maçımız var. Ülke olarak iki ezeli rakip olabilir ama milli takım karşılaşmalarının hepsi çok önemli. Bu iki maç özel duygulara hitap edecek. Antrenör ekibimize ve sporcularımıza güvenimiz tam. Kadroya dahil olan genç arkadaşlarımızı kutlamak istiyorum. Sezon içinde iyi performans sergileyen arkadaşlarımız bu kadroda yer alıyor. Bu fırsatları iyi değerlendirsinler. Çünkü sahaya çıktıklarında bu formanın anlamını daha da iyi anlayacaklar. Hepsine gönülden başarılar diliyorum. Evimizde oynayacağımız karşılaşmada ise halkımız bizleri destekleyecektir. Basketbol için güzel bir hafta olsun. Çünkü kupada güzel bir hafta sonu oldu. Milli takım anlamında bunu daha da üst seviyeye çıkartacağız. Buraya gelmeden önce tepkisel anlamda bazı şeyler düşünüyordum. EuroLeague’de bizi gururla temsil eden iki kulübümüze federasyonumuzla olan iyi diyalogları için teşekkür ediyorum. Federasyon olarak onların taleplerini değerlendirip kararlar alıyoruz. Artık bu sürecin son bulmasını istiyoruz. Milli takım karşılaşmaları ülke sporunu ve ülkeyi en iyi şekilde temsil edecek süreçlerdir. Bu süreçleri diğer ülkeler de istiyorlardır. Kulüplerin biraz daha söz sahibi olmasını diliyorum. EuroLeague’in hafta sonuna maç koyduğunu ilk defa görüyorum. Her geçen gün Avrupa basketbolunu kötüleyip zarar verdiklerine inanıyoruz. Bu çekişmede kendi egolarını bir kenara koymalarını istiyoruz. Arkadaşlarımızı zaten milli takıma kısa sürede çağırıyoruz. Kim gelecek, kim gelemeyecek, antrenman da yapamıyorlar. Arada EuroLeague maçının olması doğru değil. İşi yönetememe noktasına geldiler. Ülke değerlerini ikinci plana atmamaları gerekiyor. Burada kazanacağınız maçların Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na götürme ihtimali var. Sabırla işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. İki EuroLeague takımımıza ve anlayışlarından dolayı sporcularımıza teşekkür ediyorum. Maç oynayacaklar ve antrenman yapmadan da milli maça çıkacaklar. Bu durumun bitmesi en önemli süreç. Tekrar girişimlerimiz olacak. Bunun sonlanması gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …