Güncel Haberler

TBF Başkan Vekili Onan, Yunanistan Maçları Öncesi Açıklamalarda Bulundu

2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda Yunanistan ile iki kez karşılaşacak A Erkek Milli Takımımız, müsabakalar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

TBF Başkan Vekili Ömer Onan basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu süreç 2017 yılından bu yana devam ediyor. Burada sessiz kalıyorduk ama biraz konuşulması lazım. Avrupa’da basketbol markası kan kaybediyor. Biz burada bu kadar emek veriyoruz. EuroLeague ile hep iyi ilişkiler içindeyiz. Pazar gününe Fenerbahçe Beko’nun erteleme maçının konmasını not ettik. Yunanistan ile çok önemli maçlar oynayacağız. Pazar günü EuroLeague maçı oynandığını hatırlamıyorum. Bize özel yapıyor gibi not ettik. Sertaç da gelmek istemesine rağmen Barcelona maçından dolayı gelemiyor. Bu süreç kimseye faydası olmayan bir süreç. NBA ve EuroLeague oyuncuları gelemiyor. Ya iki taraf anlaşacak ya da basketbol kan kaybedecek. Şu an Avrupa’da 5 kupa var. 5 Avrupa kupası olmaz. İlgi de yok. EuroLeague ile EuroCup düzenleniyor ve pazar gününden itibaren maçlar başlıyor. Pazartesi gününe de maçlar konulmaya başladı. Pazartesi gününden Pazar gününe kadar maçlar var ve kimin ne oynadığı belli değil. Paranın dönmediği bir organizasyon. Reklam olarak da para gelmiyor. Avrupa’daki her 16 takımın 12’si kupa oynamaz. 3 kupa olur ve bir heyecan yaşanır. Oyuncular sakatlık riski altında. Bu son olsun. TBF olarak şunu da söylüyorum. Eylül’de 3 maç koyarsınız, tüm NBA ve EuroLague oyuncuları gelir. 3 maçı da haziran ayının sonuna koyarsınız. Bunu düşünemiyorlar. Milli takım toplanıyor ve bekliyoruz kim gelecek kim gidecek. Bunlarla uğraşıyoruz. Avrupa basketboluna da zarar veriyor. Biz sorumluluktan kaçan insanlar değiliz. 12 kişi en iyi 12 kişidir. Hidayet başkan ile hep görmüşsünüzdür. Her başarı antrenör ve oyuncularındır, her başarısızlık bizlerindir. Bizim de oyunculuk döneminde yaşadıklarımız oldu. Eskiden oyunculara ihale bırakılırdı. Ama bizde her başarısızlık bizimdir. Onlar rahat oynayacaklar. İyi ve kötüde hep birlikteyiz. Pazartesi burada şölen olacak. Biletlere ilgi çok yüksek. Oynayacağımız iki Yunanistan maçını da kazanmak istiyoruz. Seyircimizle de güzel bir buluşma yaşayacağız.

TBF Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …