Güncel Haberler

Sırbistan Koraç Kupası’nda Finalin Adı: Kızıl Yıldız – Partizan

Cair Spor Salonu’nun ev sahipliğinde oynanacak Sırbistan Koraç Kupası‘nın finalinde ezeli rakipleri Kızıl Yıldız ile Partizan kozlarını paylaşacaklar.

20 Şubat Pazar günü saat 23:00’da başlayacak karşılaşmayı kazanan takım 20. kupayı müzesine götürmüş olacak. Son şampiyon Kızıl Yıldız kupayı daha önce 7 kez müzesine götürürken, diğer finalist Partizan ise 8 kez ile en çok kupa kazanan takım konumunda.

Koç Radonjic yönetimindeki Kızıl Yıldız yarı finalde Mega Basket karşısında beklendiği gibi 72-53’lük skorla rahat bir galibiyet almıştı. O maçta Nikola Kalinic 15 sayı, 3-3 3sayı, 3 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Nikola Ivanovic 12 sayı, Nate Wolters 12 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Ognjen Kuzmic 10 sayı, 7 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler olmuşlardı.

Efsane koç Obradıovic’in yönetimindeki Partizan ise yarı finalde FMP karşısında beklenenden çok zorlanmış ama 92-89’luk skorla kazanarak adını finale yazdırmayı bilmişti. O maçta Kevin Punter 29 sayı, 4-11 3sayı, 3 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşmış, Dallas Moore 17 sayı, 3-3 3sayı, 4 asist, Zach LeDay 14 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Balsa Koprivica 11 sayı, 6 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları olmuşlardı. Maçın hemen başında sakatlanan yıldız uzun Smailagic’den bu maçta faydalanamayacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Güle Oynaya Geçti

Adriyatik Ligi 25. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk ettiği KK Studentski Centar‘ı 94-76’lık skorla güle …