Güncel Haberler

İtalya Kupası’nda Finalin Adı: Olimpia Milano – Derthona Tortona

Pesaro’nun ev sahipliğinde düzenlenen İtalya Kupası Final 8 turnuvasının final maçında Olimpia Milano ile Derthona Tortona karşı karşıya gelecek.

20 Şubat Pazar günü saat 20:00’da oynanacak maçı kazanan takım 44. kupayı müzesine götürecek. Son şampiyon Milano kupayı toplamda 7 kez müzesine götürmüştü. Kupayı en çok kazanan takımlar ise 8’er kez ile Virtus Bologna ve Treviso.

Koç Messina yönetimindeki Milano yarı finalde sezonun formda ekiplerinden biri olan dişli rakibi Brecia karşısında zorlanmış ama etkili savunması sayesinde 69-63’lük skorla kazanmayı bilmişti. O maçta Sergio Rodriguez 22 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile takımına liderlik ederken, Gigi Datome 12 sayı, 5 ribaund, Devon Hall 12 sayı, 8 ribaund ve Kyle Hines 9 sayı, 13 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları olmuşlardı.

Koç Ramondino yönetimde olan, Serie A’daki ilk sezonunu yaşayan Derthona Tortona ise yarı finalde bir sürprize imza atarak favorilerden Virtus Bologna’yı 94-82 gibi net bir skorla devirmeyi başarmıştı. O maçta Ariel Filloy 18 sayı, 3-7 3sayı, 5 ribaund, 3 asist ve J.P. Macura 18 sayı, 4-9 3sayı, 2 ribaund ile öne çıkarlarken, Jamarr Sanders 16 sayı, 4-9 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, Bruno Mascolo 15 sayı, 7 ribaund, 4 asist ve Mike Daum 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Punter ve Arkadaşları, Milano’ya Fırsat Vermediler

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde Punter liderliğindeki Partizan konuk ettiği Olimpia Milano‘yu 82-69’luk skorla …