Güncel Haberler

Yunanistan Kupası’nda Finalin Adı: Panathinaikos – Olympiakos

Girit’in ev sahipliğinde düzenlenen Yunanistan Kuıpası Final Four organizasyonunun final maçında ezeli rakipleri Panathinaikos ile Olympiakos kozlarını paylaşacaklar.

20 Şubat saat 18:00’da başlayacak olan final maçını kazanan 47. kupayı müzesine götürecek. Son şampiyon Panathinaikos toplamda 20 kez bu başarıyı gösteremiş durumda. Olympiakos ile 9 kez kupayı kaldırabildi ve onların en yakın takipçisi.

Koç Priftis yönetimindeki Yoncalar yarı finalde Promitheas karşısında 68-85’lik skorla çok rahat bir galibiyet elde etmişlerdi. O maçta Nemanja Nedovic 18 sayı, Jeremy Evans 15 sayı ve Okaro White, Georgios Papagiannis, Daryl Macon üçlüsü de 12’şer sayıyla katkı vermişlerdi. Kaptan Ioannis Papapetrou’nun sakatlığı devam ediyor.

Koç Bartzokas yönetimindeki Olympiakos ise yarı finalde zaman zaman zorlandığı maçta AEK’yı 76-70’lik skorla geçerek adını finale yazdırmayı bilmişti. O maçta Kostas Papanikolaou 16 sayı, Kostas Sloukas 12 sayı Hassan martin 11 sayı ve Thomas Walkup 8 sayı ile galibiyetin başlıca isimleri olmuşlardı.

İki takım arasında bu sezon lig ve Euroleague’de oynanan 2 maçın ilkini Panathinaikos 76-81, ikincisini ise Olympiakos 65-84 ile kazanmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …