Güncel Haberler

Henry Yılın Savunmacısı Ödülüne Aday Gösterildi!

Temsilcilerimziden Fenerbahçe Beko‘nun yıldız guardı Pierria Henry, 2021-22 sezonu Turkish Airlines Euroleague‘de yılın savunmacısı ödülüne aday gösterilen isimler arasında yer aldı.

Euroleague tarafından öne çıkan savunmacıların belirlendiği 5+1 kişilik listede Fenerbahçe Beko‘dan Henry de yer aldı.

Euroleague tarafından yayınlanacan listede Henry dışında Unics Kazan’dan John Brown, Milano’dan Kyle Hines, Panathinaikos’dan Georgios Papagiannis, Real Madrid’den Walter Tavares ve Bayern’den Nick Weiler-Babb da yer aldılar.

Bu yaz sarı lacivertli formayı giymeye başlayan Henry, şuana kadar Euroleague’de John Brown’un ardından en çok top çalan 2. isim konumunda. Brown maç başına 2.8 ile ligin zirvesinde yer alırken, maç başına 1.8 top çalan Henry ise 2. sırada onu takip ediyor.

Henry bu sezon Fenerbahçe formasıyla Euroleague sahnesinde 7.5 sayı, 3.7 ribaund, 4.0 asist, 1.8 top çalma istatistikleriyle 9.5 verimlilik ortalaması yakalamış durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …