Güncel Haberler

İDDİA: Sezon Sonunda Efes’in Yıldızları Ayrılıyor! (Analiz)

İspanyol kaynaklı Mundo Deportivo temsilcimiz Anadolu Efes hakkında ciddi bir iddia ortaya attı.

İddiaya göre Turkish Airlines Euroleague ve ING Basketbol Süper Ligi‘nin son şampiyonu Anadolu Efes’in yıldızları Shane Larkin ile Vasilije Micic sezon sonunda takımdan ayrılıyorlar.

Habere göre Larkin, Real Madrid ile prensipte anlaştı ve sezonun sonunda kontrat imzalayacak İspanyol deviyle. Diğer taraftan yıldız guardın İspanya’daki hakları Baskonia’nın elinde, Real onlarla da görüşmeyi ilerletmiş durumda.

Geçen sezon tüm MVP ödüllerini toplayan Sırp yıldızın da NBA’e gideceği belirtilmiş haberin detaylarında. Bildiğiniz üzere Micic’in kontratında bu yaz NBA çıkış maddesi var ve hakları Oklahoma City Thunder’ın elinde bulunuyor.

EDİTÖR YORUMU:

Gerek futbolda gerekse basketbolda artık bir kural haline gelmiştir; eğer bir takım 2-3 sezon içerisinde başarılar elde etmişse o takımda ya yıldızların büyük çoğunlukla değişmesi gerekiyor ya da koç değişikliği gerekiyor. Efes zaten Euroleague şampiyonluğunun ardından bu sezon o doymuşluk sıkıntısını yaşıyor halen. Son 2 yıldır takımı adeta omuzlarında taşıyan ikili Larkin ve Micic’in bu sezon uyum sorunu yaşadıklarını, sahada mutlu olmadıklarını gördük defalarca kez. Elbette henüz çok erken, şampiyonluk şansı bitmiş değil Efes’in ama şuana kadar ortaya koydukları basketbolun pek çok açıdan sıkıntılı olduğu bir gerçek.

İşte işler bu haldeyken Larkin’in de Micic’in de takımdan ayrılacak olması üzücü olmasının yanında yeniden yapılanması gereken Efes adına da bir fırsat. Nasıl ki onlar şimdiden anlaşmalar yapıyor, prensipte diğer takımlarla görüşüyorlarsa bizim takımlarımızın da artık yeni sezonun yapılanmasına böyle erkenden başlamayı öğrenmesi gerekiyor. Profesyonel dünyada bunlar artık çok normal gelişmeler. Her takımın B hatta C planları olmaları. Efes adına Euroleague’in en pahalı 2 yıldızının takımdan ayrılacağını düşündüğümüzde oluşacak bütçe boşluğu sayesinde istedikleri her oyuncuyu kadrolarına katabilirler. Ama bunun için yönetimin erken hareket etmesi gerekiyor. Sezon bitmedi evet ama gelecek sezon için çalışabilecek zamanlara da geldiğimizi unutmamak gerekli.

Micic ile Larkin’in bu sezonki performansları açıkçası değişim zamanı oolduğunu net olarak gösteriyor. Umarım ikisi de sezon sonunda kariyerlerinde kendi yollarına devam ederler ve umarım Efes yerlerini 2 yeni yıldızla doldurup tekrar şampiyonluk yolunda önemli adaylardan biri haline gelir. Tabiki bu sezon da ayağa kalkarak takımlarını yeniden Final Four’a taşımaları ve sonrasında veda etmeleri onlar adına çok şık bir hareket olur, iki yıldızı da yakışan bu olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İDDİA: Panathinaikos, Yıldız Skoreri Nunn ile Yeni Sözleşme İmzalıyor!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisinde Maccabi’yi 3-2 ile geçerek 12 yıllık Final Four özlemine son …