Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 13. hafta programı geride kaldı.

İki temsilcimizden, Frutti Extra Bursaspor ile güldüğümüz, Türk Telekom ile üzüldüğümüz bu zorlu haftanın panoramasını her zamanki gib birlikte hazırlarken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım, keyifli okumalar.

** Hamburg-Lietkabelis ve Kuban-Wroclaw maçları COVID-19 protokolleri nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında herkesin dilinde koç Obradovic’in yönetimindeki Partizan ile kesenin ağzını açarak yıldızlarla anlaşan Virtus Bologna vardı ama koç Penarroya’yı göreve getirerek yeniden yapılanma sürecine giren Valencia tüm hesapları bozdu şuana kadar. Sezonun ilk bölümünde deplasmanda yendikleri Virtus Bologna’yı bu hafta da La Fonteta’da 83-77’lik skorla yenerek “biz de güçlü şampiyonluk adaylarından biriyiz.” mesajını yüksek sesle, net olarak vermiş oldular. Bir önceki sezon Euroleague’de mücadele etmiş olmanın, iskelet kadroyu korumanın avantajını sonuna kadar kullanıyorlar ve biz de onları bu önemli galibiyetle beraber haftanın takımı seçiyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Obradovic yönetimindeki Partizan, Belgrad’daki maçlarda dominant performansını sürdürmeye devam ediyor. Bu haftaki kurbanları ise İspanyol ekibi Andorra oldu. Farklı kazandıkları maçın kahramanı boyalı alanı domine eden Mathias Lessort oldu, Andorra uzunları onun atletizmine ve enerjisine karşılık veremediler. Özellikle ribaundlarda fark yaratan ve ikili oyunları yüksek yüzdeyle bitiren 26 yaşındaki Fransız uzun 25 dakika sahada kalırken 7-10 2sayı isabetiyle 18 sayı üretirken, istatistiklerine 12 ribaund, 3 asist ekledi ve 32 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mathias Lessort (Partizan): 18 sayı, 7-10 2sayı, 12 ribaund, 3 asist, 32 verimlilik
  • Ante Tomic (Joventut Badalona): 19 sayı, 9-11 2sayı, 5 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik
  • Will Cummings (Metropolitan Levallois): 21 sayı, 7-7 s.atış, 3 ribaund, 7 asist, 26 verimlilik
  • Zoran Dragic (Cedevita): 20 sayı, 4-6 2sayı, 3-4 3sayı, 3-3 s.atış, 5 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik
  • Andrew Andrews (FE Bursaspor): 24 sayı, 5-10 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursaspor, Bahçeşehir Deplasmanında Altın Buldu!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Bursaspor İnfo Yatırım konuk olduğu Bahçeşehir Koleji‘ni …