Güncel Haberler

RESMİ: Merkezefendi, Yeni Oyun Kurucusunu Yunanistan’da Buldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde düşme hattında yer alan Yukatel Merkezefendi Belediyesi, oyun kurucu pozisyonunda değişikliğe gidiyor.

Sezona Ionikos‘da başlayan ve Yunanistan Ligi’nin en skorer 2. ismi konumunda olan Eugene German ile sezon sonuna kadar geçerli bir kontrat imzaladıklarını açıkladılar. Yakın zamanda da Lucas ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırmaları bekleniyor.

1.83 metre boyunda olan 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu ESAKE’de 13 maçta ortalama 31.9 dakika sahada kalırken 20.0 sayı, %30.6 3sayı, 2.8 ribaund, 2.3 asist, 1.5 top çalma ve Europe Cup sahnesinde ise 6 maçta ortalama 32.7 dakika süre alırken 22.5 sayı, %41.9 3sayı, 4.5 ribaund, 3.3 asist, 1.5 top çalma ile etkili olmuştu.

German, 2.203 sayıyla mezun olduğu Northern Illinois’nin tarihindeki en skorer isim.

EDİTÖR YORUMU:

Avrupa’daki ilk sezonunu geçiren çaylak oyun kurucu şuana kadar çok iyi işlere imza attı ve açıkçası onu bir üst seviyede görmeyi zaten bekliyordum. Öncelikle dribbling üstünden hem skor üretebilen hem de takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilen komple bir oyun kurucu diyebiliriz onun için. Pas-şut tercihleri oldukça yerinde, yaşına göre olgun bir oyuncu mental anlamda. Kısa zamann dilimlerinde rakip potalara yüksek skorlar bırakabilen, patlayıcı bir skorer. Özellikle yay gerisinden çok etkili bir isim, hem yakala at hem de dribbling üstü pozisyonlarda. Atletik özellikleri ve çabukluğu yerinde. Kısa bir oyuncu olmasına rağmen ribaundlara da beklenenden iyi katkı verebildiğini belirtelim.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Her ne kadar mental olarak olgun bir oyuncu olsa da şutuna fazla güvendiği için zaman zaman fazla zorlayabiliyor dış şutları ki topla oynamayı seven bir guard olarak topsuz hücumlarda da zayıf kaldığını, oyun konsantrasyonun düştüğünü belirtmek lazım. Ayrıca fiziksel dezavantajlarıyla beraber savunmada zorlanabiliyor, özellikle uzun ve kuvvetli guardlar onu alçak postta rahatlıkla yenebiliyorlar. Genel anlamda da savunmasını geliştirmesi gerekiyor. Ionikos’da belki çok ihtiyacı olmadı ama BSL gibi üst seviye liglerde savunmada sertleşmek, daha çok çalışmak zorunda.

Aslında Lucas takıma ilk katıldığında ciddi fark yaratmış ve Smith’den çok daha fazla skor katkısı vermiş, takıma liderlik etmişti. Ama son haftalarda gözle görülür bir düşüş yaşadı ve Merkezefendi gibi düşme hattında olan, artık her maçı final niteliğinde olan bir takımın bu tarz bir düşüşü kompanse etmesi mümkün değil. Bu nedenle de takımın direksiyonunda bir değşikliğe gitmeyi tercih etmeleri çok da yanlış bir karar değil. German, Yunanistan Ligi ESAKE’de çok iyi bir sezon geçiriyor ve özellilkle işin hücum tarafında Merkezefendi’ye hareket ve enerji katacağı bir gerçek. Tabi savunmadaki zaaflarını kapatabilmek adına takımın geri kalanının ekstra efor sarfetmesi gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …