Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Ndour ile Anlaştı (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde başarılı bir şekilde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, uzun rotasyonunu tecrübeli bir isimle güçlendiriyor.

BasketNews’un haberine göre son olarak bu sezon Rytas Vilnius forması ile izlediğimiz Senegalli milli uzun Maurice Ndour ile anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

29 yaşında 2.06 metre boyundaki uzun, bu sezon LKL’de 7 maçta ortalama 18.3 dakika süre alırken 11.4 sayı, 3.1 ribaund, 1.4 asist, 1.1 blok ve BCL’de ise 4 maçta ortalama 26.3 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, 5.0 ribaund, 1.3 asit, 1.3 blok, 1.3 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

Kariyerinde daha önce Zhejiang (Çin), Valencia, Unics Kazan, New York Knicks ve Real Madrid formalarını da terleten Ndour, 2019’da Kazan forması ile VTB Ligi’nde yılın savunmacısı seçilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Ndour, atletik özellikleri, ribaund sezgileri, savaşçı kimliği ve savunma becerileri ile ön plana çıkan kaliteli bir profesyonel. Asıl pozisyonu 4 numara olsa da kısa beşlerde direkt 5 numarada da oynayabilecek bir uzun. Hücumda orta mesafe tehditi de bulunan Senegalli oyuncu, her iki pota altında da sertliği ve fiziksel oyunuyla halen üst seviyelerde önemli işler yapabileceğini Rytas forması ile BCL sahnesinde göstermiş olan, güvenilir bir görev adamı.

Galatasaray’ın bu sezon pota altında atletizm ve savunma anlamında sıkıntılar yaşadığını bir çok maçta gördük. Ne Kravish ne de 5 numaraya kaydığında Blackshear bu özelliklere sahip isimler değiller. Bu transferi bitirebilirlerse hem mobil, hem orta mesafe tehditi olan hem de çember savunmasını iyi yapan bir uzuna kavıuşacaklar ki ribaundlarda da takıma ciddi katkı vereceği bir gerçek Ndour’un. Aynı zamanda tecrübesi, kaliteli karakteri ve üst düzey profesyonelliği ile hem soyunma odasının en sevilen isimlerinden biri olacaktır hem de maçlarda kanının son damlasına kadar savaşan bir oyuncu olarak tüm taraftarların gönlünde ayrı bir yer edinecektir ki bunu Rytas’da geçirdiği kısa sürede bile yapmayı başarmıştı.

Özetlemek gerekirse Galatasaray’ın boyalı alandaki enerji, savunma, ribaundlar ve sertlik deplartmanlarındaki eksiklerini giderebilecek, kaliteli bir görev adamı Ndour. Elbette ondan her maç 10-15 sayılar beklemek haksızlık olur ama ribaundlar, bloklar, top çalma ve ikili oyun savunmasındaki kritik adam değişme hamleleri ile takıma ciddi anlamda değer katacağını, özellikle genel anlamda savunmayı bir kademe yukarı çıkaracağını düşünüyorum. Sezonun bu bölümün de BCL seviyesi için yapılabilecek en doğru uzun hamlelerinden biri oldu bana göre.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …