Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 24. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ilk haftası olan 24. hafta tamamlandı.

Hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes’in kazanarak bizleri mutlu ettiği bu keyifli haftanın panoramasını gelin birlikte hazırlayalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son şampiyon Anadolu Efes, yeni sezona istediği gibi başlayamamış olsa da son haftalarda ritmini bulma sinyalleri veriyordu. Bu hafta ise takımın 2 süper yıldızından biri olan ve tüm basketbol severlerin geçen sezonki performansını izlemeyi merakla beklediği Larkin’in kendisine gelmesiyle CSKA Moskova’yı deplasmanda, uzatma sonunda, 97-99’luk skorla yenmeyi başardılar. Galibiyetten öte Larkin, Micic, Beaubois üçlüsünün arasındaki uyumu yeniden kazanmış olmaları da çok kritikti. Biz de bu önemli galibiyetle beraber temsilcimize haftanın takımı ödülünü alkışlarla veriyoruz.

Euroleague Haberi: CSKA Moskova 97-99 Anadolu Efes (Maç Sonucu) |  NTVSpor.net

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Maccabi Tel Aviv sezonun hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri ve bunun temel nedenlerinden biri de çok şey beklenen isimler arasında yer alan James Nunnally‘nin düşük performansıydı. Ancak 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu bu hafta Zalgiris karşısında beklentilerin hayli üstüne çıkarak ayakta alkışlanacak bir performans imza attı. 34 dakika sahada kalır 32 sayı, 6-7 3sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top çalma istatistikleriyle beraber tam 38 verimlilik puanına ulaştı. Takımını Zalgirio Arena’da galibiyete adeta ek başına taşıyan Nunnally’e biz de alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv): 32 sayı, 6-7 3sayı, 2 ribaund, 38 verimlilik
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 26 sayı, 5-7 3sayı, 5 ribaund, 9 asist, 36 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 29 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Jordan Loyd (Zenit): 23 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Walter Tavares (Real Madrid): 11 sayı, 9 ribaund, 4 blok, 24 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …