Güncel Haberler

Analiz: Olimpia Milano – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İtalya’da Olimpia Milano‘ya konuk olacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle maç önü analizimi paylaşıp, galibiyetin anahtarlarını belirleyeceğim. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

  • Milano, 3 maç eksiğiyle 21 maçın ardından hanesine 15 galibiyet yazdırdı ve 3. sırada yer alıyor puan tablosunda.
  • İtalyan ekibinde Shields, Moraschini ve Mitoglou’nun sakatlıkları devam ediyor. Sali günkü maçta oynamayan Grant ve Kell’in durumları ise maç saatinde belli olacak.
  • Fenerbahçe Beko, 4 maç eksiğiyle 20 maçın ardından topladığı 10 galibiyetle kendisine 11. sırada yer bulabildi.
  • Temsilcimizde Vesely, De Colo, Shayok ve yeni transfer Starks sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Son maçta bileğini burkan Guduric’in durumu ise maç saatinde tekrar kontrol edilecek.
  • İki takım bu sezon ilk kez 9. haftada İstanbul’da karşılaşmış ve Milano temsilcimizi 43-60 gibi can sıkıcı bir skorla yenmişti. 43 sayı sarı lacivertlilerin kulüp tarihindeki en düşük skoruydu aynı zamanda.

Milano İçin Savunmadaki Momentum Herşeyden Önemli

Fenerbahçe, İstanbul’daki ilk maçta Milano’nun müthiş savunmasının kurbanı olmuş ve tek takım olmamıştı, sonrasında Milano aynı savunma dozajını neredeyse tüm rakiplerine göstermişti. İşte o savunma sayesinde son 7 galibiyette rakipleri ortalamada sadece 62.9 sayıda tutmalarını sağlamış durumda. Hines boyalı alanı bir devriye gibi gezdiği, diğer 4 kişinin perimetrede kalan isimleri birebir savunduğu bu kazanan formülün temsilcimiz karşısında da değişmeyeceğini söylemek lazım. Ancak unutmamak lazım ki temsilcimiz play-off mücadelesi veriyor ve önemli eksiklerinin olmasıyla beraber buraya Mediolanum Forum’a kaybedecek birşeyleri olmadan, savaşmak için geliyorlar ve bu da onları çok tehlikeli bir rakip yapıyor.

Fenerbahçe’nin Güçlü Bir Başlangıç Yapması Gerekiyor

Sarı lacivertliler 9. haftada Milano’ya kaybettikleri maçın ilk çeyreğini 3-22 gibi facia bir skorla kapatmışlardı bu Euroleague tarihinin en düşük skorlu başlangıçlarından biriydi. Ve maalesef bu durum kendi sahalarında, üstelik o zaman sahada şuanda sakat olan De Colo ve Vesely varken gerçekleşmişti… Yani söylemeye gerek bile yok ama temsilcimizin maça çok güçlü ve agresif başlaması gerekiyor ki Milano’nun bu sezon ilk yarıyı önde bitirdiği maçlarda 12-1’lik nefis bir dererecesi olduğunu da unutmamak gerekli. Pierre liderliğinde hücumda iç-dış dengesini iyi kurmamız gerektiği gibi savunmada da Henry’nin Rodriguez üstünde kuracağı baskı onların hücum organizasyonlarını bozmak adına çok kritik olacak. Düşük skorlu geçmesi beklenen bu maçta yenilecek kolay basketlerin sayısını azaltmak da çok değerli olacak kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …