Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 12. hafta maçları tamamlandı.

İki temsilcimiz, Türk Telekom ve Frutti Extra Bursaspor’un, farklı yenildiği bu zorlu haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Her ne kadar Teodosic’den yoksun da olsa koç Scariolo yönetimindeki Virtus Bologna kupanın en güçlü favorilerinden biri. Özellikle onları kendi sahalarında yenmek her takımın harcı değil. Geçen hafta evinde Ulm’dan fark yiyen Buducnost ise bunun bir iş kazası olduğunu gösterdi ve İtalyan devini Bologna’da kendi evinde genç guard Popovic liderliğinde 62-68’lik skorla yenmeyi başardı. Koç Dzikic ve öğrencileri geçen sezon olduğu gibi bu sezon da yarı finalin en güçlü adaylarından biri olduklarını gösterdiler ve alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Alman ekibi Hamburg Towers, bu sezon EuroCup’daki keyif veren basketbol oynayan ekiplerden biri. Koç Calles’in öğrencilerinden her hafta farklı isimlerin özel hücum performansları sergileyebildiğini biliyorduk. Son dönemde öne çıkan Homesley’nin aksine bu hafta ise 27 yaşındaki tecrübeli Amerikalı guard Jaylon Brown sazı eline aldı. Andorra karşısında 39 dakika sahada kalırken 32 sayı, 2-4 2sayı, 7-15 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 top çalma istatistikleriyle takımını galibiyete taşırken 34 verimlilik puanına da imza attı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jaylon Brown (Hamburg Towers): 32 sayı, 7-15 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 34 verimlilik
  • Will Cummings (Metropolitan Levallois): 20 sayı, 3-6 3sayı, 9 ribaund, 9 asist, 33 verimlilik
  • Travis Trice (Slask Wroclaw): 20 sayı, 6-8 2sayı, 2 ribaund, 8 asist, 30 verimlilik
  • Yogi Ferrell (Cedevita Olimpija): 19 sayı, 4-5 2sayı, 3 ribaund, 4 asist, 30 verimlilik
  • Martynas Echodas (Venezia): 19 sayı, 10 ribaund, 3 t.çalma, 30 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …