Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe Beko – LDLC Asvel Villeurbanne

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç haftasının ilk ayağında, 24. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne‘i konuk ediyor.

Gelin birlikte iki takım açısından da galibiyetin anahtarlarını inceleylim. Keyifli okumalar.

Maç Önü Notları:

  • Fenerbahçe Beko son 10 yılda Asvel ile oynadığı maçlarda 7-2 üstünlüğe sahip.
  • İki takım bu sezon ilk kez 17. haftada karşılaştılar ve kazanan taraf ev sahibi Asvel olurken, Chris Jones 27 sayı üretirken 30 verimlilik puanı ile kariyer rekoru kırdı.
  • İki ekip daha önce 1968 yılındaki Kupa Galipleri Kupası’nın Final 8 organizasyonunda karşılaşmışlar, Asvel iki maçın ardından toplamda 125-116’lık avantajla temsilcimizi elemişti.
  • Fenerbahçe’de Barthel, De Colo, Vesely ve Shayok’un sakatlıkları sürüyor.
  • Asvel, Morgan, Howard, Lighty ve Wembanyama’dan faydalanamayacak. Diot’un durumu ise maç saatinde belli olacak.
  • Temsilcimiz 19 maçın ardından 9 galibiyet çıakrdı ve 11. sırada yer alıyor. Asvel ise 22 maçın ardından topladığı 9 galibiyetle 13. sırada konumlanmış durumda.

Fenerbahçe: Üçlükler Kritik Olacak

Temsilcimiz ligde en iyi pas trafiği kuran ekiplerden biri. Kanaryalar maç başına 18.8 asist ve 13.8 top kaybı ile iki alanda da ligin en iyisi konumundalar. İşte topu verimli çevirme sayesinde özellikle yay gerisinden bir çok önemli fırsat yakalıyorlar. Zaten kazandıkları maçta 41.6% isabet oranı ile ortalama 9.3 üçlük bulurken, kaybettikleri maçlarda ise 28.6% isabet ile ortalama 6.4 üçlük çıkarabildiklerini görüyoruz. Özellikle De Colo’nun yokluğunda Henry ile Guduric hücuma liderlik eden isimler konumundalar ve sadece skor üretimi konusunda değil, şutörlere uygun fırsatlar yaratma konusunda da katkı vermeleri gerekiyor galibiyeti istiyorlarsa.

Asvel: 3. Skor Opsiyonuna İhityaçları Var

Asvel, guard ikilisi Okobo ve Jones’un müthiş skorer oyunu sayesinde sezona çok iyi bir giriş yapmıştı. Ancak onların ürettiği skorların çoğu birebirlerden geliyor ki zaten bu durumda Fransız ekibinin 13.6 asist ile bu alanda neden ligin en kötü takımı olduğunu açıklıyor. Vesely’den yoksun olan Fenerbahçe karşısında deplasmanda baskı kurabilmeleri için topu iyi çevirip mümkün olduğunca boyalı alanı kullanbmaları gerekiyor. Geçen hafta Barça karşısında 20 sayı, 8-10 2sayı istatistiklerini yakalayan Fall da bu alanda en güvendikleri isim olacak kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …