Güncel Haberler

BCL 2021-22 Sezonu Ocak Ayının En İyi Beşine Daçka’dan Doğuş da Seçildi!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2021-22 sezonu Ocak ayının en iyi beşi açıkladı.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre Doğuş Özdemiroğlu, Tomas Dimsa, DJ Kennedy, Levi Randolph, Giorgi Shermadini bu onura layik görülen isimler oldular.

Ocak ayı boyunca normal sezon gruplarını lider bitirerek direkt Top 16 biletini kapan takımlar dinlendiler ve bu sürede beklendiği üzere play-in oynayan takımların oyuncularu performanslarıyla ayın en iyi beşine seçilmeye hak kazandılar.

İşte bu isimlerden biri de son 2 sezonun şampiyonu San Pablo Burgos’u 2-1 ile geçen temsilcimiz Darüşşafaka‘nın milli guardı Doğuş Özdemiroğlu. Bu seride 15.8 sayı, 2.5 top çalması ile hem hücumda hem de savunmada etkili oynamış, sonrasında da Top 16 ilk maçında Tofaş karşısında 18 sayı, 7 ribaund, 7 asist ile takımını ayakta tutan isim olmuştu.

Diğer isim ise Treviso‘nun 28 yaşındaki Litvanyalı şutörü Tomas Dimsa. Takımının Lavrio’yu 2-0 ile geçtiği seride 18.5 sayı, 8-13 3sayı isabetiyle oynamıştı.

Listedeki bir diğer tanıdık isim ise Prometey forması giyen eski Karşıyakalı DJ Kennedy. 32 yaşındaki tecrübeli forvet Ukrayna ekibinin güçlü İsrail temsilcimzi Hapoel Jerusalem’i 2-1 ile geçmesinde önemli bir rol üstlenmişti. 2. maçta 20 sayı, 9 ribaund ve 3. maçta ise 17 sayı, 9 ribaund, 5 asist ile takımının fişi çekmesini ve Top 16 biletini almasını sağlamıştı.

Oostende‘nin 29 yaşındaki tecrübeli skoreri Levi Randolph da önemli bir performans sergiledi. Takımının seriyi geri çevirdiği 2 maçta da 20 sayı barajını geçmeyi başarmıştı. Igokea seride 1-0 öne geçmişti ama Randolph 2. amçta 21 ve 3. maçta 22 sayı ile takımına liderlik ederek Top 16 biletinin alınmasını sağlamıştı. Booth ile beraber ligin en skorer guard ikililerinden biri olduklarını kanıtladılar.

5 numarada ise sezona sakatlıkla başlayan ama sonrasında hızlıca toparlanarak kendi yüksek standartlarına tekrar ulaşan Tenerife‘nin tecrübeli uzunu Giorgi Shermadini var. Gürcü uzun Ocak ayını tam bir süper yıldız gibi oynadı. Takımının Karşıyaka ile oynadığı 3 maçlık zorlu serinin tamamında çift haneli skorlara ve ribaundlara ulaştı ki zaten Ocak ayında çıktığı 4 maçın ardından double-double ortalaması yakalamış durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …