Güncel Haberler

2021-22 Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 1.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 grup maçları başladı.

Türk derbisinde Tofaş’ın konuk ettiği Daçka’yı yendiği, Galatasaray’ın ise Holon’daki COVID vakaları nedeniyle maçının ertelendiği bu haftayı gelin her zamanki birlikte mercek altına alalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Elemeleri geçip normal sezon gruplarına gelen ve oradan da lider olarak direkt Top 16 biletini kaparak peri masalını sürdüren Cluj Napoca, ilk kez yer aldığı Top 16 seviyesinde de formda performansını sürdürüyor. Koç Silvasan’ın öğrencileri zorlu Malaga deplasmanında konuk oldukları Unicaja’yı özellikle 2. yarıdaki etkili savunma performansı eşliğinde sadece 73 sayıda tutarak ve ribaundlarda ezici bir üstünlük kuararak kazanmayı başarmışlardı. Biz de sezonun flaş takımı ünvanını sonunu kadar hakeden Rumen ekibini bu müthiş galibiyetle beraber haftanın takımı seçiyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Justin Simon (Ludwigsburg): 22 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 31 verimlilik
  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 19 sayı, 6-9 2sayı, 13 ribaund, 2 top çalma, 2 blok, 29 verimlilik
  • Elijah Stewart (Cluj): 26 sayı, 7-9 2sayı, 3 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 19 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • James Woodard (Ludwigsburg): 14 sayı, 4-4 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son yıllarda istikrarlı bir şekilde BBL’de zirveyi kovalayan Ludwigsburg, bu sezon BCL’de de önemli işlere imza atıyor ve yine Avrupa basketboluna sürpriz isimler kazandırmaya devam ediyor. Bu sezonun flaş ismi de Justin Simon oldu kuşkusuz. 25 yaşında olan Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu Dijon’u tam 22 sayı farkla yendikleri maçın başrol oyuncusuydu. 33 dakika sahada kalırken 7-13 2sayı, 8-10 s.atış isabetleriyle 22 sayı üretirken istatistiklerine 12 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ekledi, 0 top kaybı yaptı ve tam 31 verimlilik puanına ulaşarak bizden alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü de kapmış oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …