Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 11. hafta programı geride bıraktık.

Temsilcilerimizden Türk Telekom ile yüzümüz gülerken Bursaspor’un maçı ise rakibin olumsuz hava koşullarından dolayı ülkemize gelememesi nedeniyel ertelendi. Gelin birlikte bu keyifli haftanın panoramasını oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Rödl’ın göreve gelmesiyle yeniden yapılanma sürecine giren Türk Telekom‘da yeni transferler artı iyileşen oyuncuların ritmlerini bulmaları, takıma adapte olmalarıyla beraber işler yoluna girmeye başladı. Temsilcimiz bu hafta konuk ettiği koç Obradovic yönetimindeki sadece grubun değil EuroCup’ın favori takımlarından biri olan Partizan’ı 85-71 gibi dikkat çekici bir skorla devirmeyi başardı. Koç Obradovic’in de “Telekom muazzam bir maç oynadı.” diyerek net şekilde takdir ettiği, hem üretim hem de savunmada konusunda kusursuza yakın bir maç çıkaran, oyunu 40 dakika boyunca domine eden Ankara ekibini bizler de yürekten tebrik ediyoruz ve tabiki onları alkışlarla haftanın en iyi takımı seçiyoruz.

ULEB Avrupa Kupası'nda Türk Telekom 'Obradovic'i üzdü - ANKHABER

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Anthony Clemmons (Türk Telekom): 20 sayı, 5-5 3sayı, 3 ribaund, 8 asist, 32 verimlilik
  • Jaron Blossomgame (Ratiopharm Ulm): 19 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Axel Julien (Bourg): 12 sayı, 4-8 3sayı, 4 ribaund, 10 asist, 24 verimlilik
  • Darius Thompson (Lokomotiv Kuban): 15 sayı, 4-5 2sayı, 4 ribaund, 6 asist, 21 verimlilik
  • Martin Hermannsson (Valencia): 16 sayı, 6-7 2sayı, 4 asist, 20 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Temsilcimiz Türk Telekom Ankara’d konuk ettiği koç Obradovic yönetimindeki şampiyonluk adaylarından Partizan’ı 85-71 gibi farklı bir skorla devirirken maçın kahramanı tecrübeli guard Anthony Clemmons‘dı tartışmasız. Amerikalı oyun kurucu 29 dakika sahada kalırken hem takımını çok iyi organize etti hem de Harrison’un yokluğunda skor yükünün önemli bir kısmını çekti. 27 yaşındaki Clemmons 1-1 2sayı, 5-5 3sayı, 3-4 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirken istatistiklerine 3 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ekledi, sadece 2 top kaybı yaparak da 32 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …